Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAVT PROG4 nie chce współpracować z AVT3500.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
Ponieważ musiałem wymienić komputer na nowy w którym nie ma złącza LPT dokupiłem programator mikrokontrolerów AVT PROG4 i po zainstalowaniu sterowników win-driver w dalszym ciągu Bascom nie może się komunikować z płytką AVT 3500 . Nie wiem co może być tego przyczyną. Proszę o poradę jak ten problem rozwiązać.
Re: AVT PROG4 nie chce współpracować z AVT3500.
Jaki masz teraz wybrany programator
AVT PROG4 to odpowiednik USBasp
AVT PROG4 to odpowiednik USBasp
USBasp tak jak w instrukcji pisze.
Ktora wersje masz bascoma?
Pełna wersja 1,11,9,8
Niestety w dalszym ciągu nie mam kontaktu z mikroprocesorem. Układ nie chce się zaprogramować ani nie rozpoznaje µC tylko mrugnie czerwona lampka PROG4. Sprawdziłem na dwóch komputerach i przy win XP i 7.
Sprawdz czy dziala z khazama
Niestety ale w dalszym ciągu programy nie potrafią nawiązać kontaktu z procesorem i nie wiem co może być tego przyczyną.
Musisz zrobic kilka testow Skoro dzialal na starym programatorze sprobuj znalesc kogos ze starym "komputerem" z Lpt. Jesli bedzie dzialal to znaczy ze procek (AVT3500) jest ok. Teraz podlacz z powrotem do AVT Prog4. Sprawdz czy masz zasilanie oraz czy wszystkie polaczenia pomiedzy programatorem a plytka testowa sa prawidlowe (bez rezystorow). Jesli wszystko jest jak trzeba. To powodow ze nie dziala trzeba szukac albo w sterowniku do programatora (USB) albo w programie sterujacym (to juz sprawdzales wiec jesli dwa rozne nie dzialaja) to moze cos jest nie tak z samym programatorem