Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięEdytor dla SDCC
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, robertw, tomasz_jablonski, r-mik, Moderatorzy
Cześć
Kiedyś poruszany był w EP taki temat edytora dla kompilatora SDCC. Było to cos podobnego do AvrSide. Czy pamiętacie może stronę www tego edytora. Był pisany w Delphi przez jednego z autorów z EP.
Kiedyś poruszany był w EP taki temat edytora dla kompilatora SDCC. Było to cos podobnego do AvrSide. Czy pamiętacie może stronę www tego edytora. Był pisany w Delphi przez jednego z autorów z EP.
do SDCC jest całkiem sympatyczne środowisko o nazwie MIDE-51....
http://www.opcube.com/home.html
tasza

tasza
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: Edytor dla SDCC
Czesć .Cześć
Może chodzi o ten mój edytorek dla SDCC ? ; to byl protoplasta AvrSide - skromny i z niewielkimi możliwościami. Akurat zaczynałem z avr i wszystkie dalsze prace rozwojowe
poszły w kierunku obsługi avr-gcc. Na równoległe ciągnięcie wersji dla SDCC
brakowało już czasu / i chęci

Edytorek nie miał własnej strony.
Pozdrowienia Jurek S.
PS - ponowna rekonstrukcja AvrSide dla współpracy z SDCC jest oczywiście
możliwa. Projekt podlega licencji GPL i każdy delphiarz może się pobawić.
Jednak zmian musi byc sporo : pakiet SDCC różni się dość radykalnie od GCC
( opcje wywołań, detekcja błędów, narzędzia pomocnicze, funkcje
biblioteczne itd. )
kol. Jurek Szczesiul jest właśnie autorem , którego nie pamiętasz... Nie pamiętałem tylko jego autora. Ale szkoda że już się nie rozwija, ponieważ był super.

Wracając do edytorków , to jako środowisko do SDCC, polecam CeiboEC++.
http://www.ceibo.com/ftp-site/update/ecpp51v2.zip
Ma między innymi tę przewagę nad MIDE , że pracuje z wieloplikowymi projektami i ma wbudowany , choć w wersji DEMO okrojony do 8031 , debugger.
Polecam wszystkim użytkownikom SDCC.
Piotrek
Za bardzo nie rozumiem tego stwierdzenia ponieważ jak pan Jurek sie przypomniał to napisałem że sobie właśnie przypomniałem autora, więc przypomnianie o przypomnieniu raczej nie ma sensu. No ale nic...kol. Jurek Szczesiul jest właśnie autorem , którego nie pamiętasz
A wracając do edytora, to z tego co napisałeś tylko debugger jest okrojony a edytor nie, a na czym polega to okrojenie. A czy do współpracy z SDCC trzeba go jakoś przygotować?
Pomyliłem nie pamiętałem z nie pamiętam . Mea culpaZa bardzo nie rozumiem tego stwierdzenia ponieważ jak pan Jurek sie przypomniał to napisałem że sobie właśnie przypomniałem autora, więc przypomnianie o przypomnieniu raczej nie ma sensu. No ale nic...

Jak napisałem , to "okrojenie" polega na tym , że tylko hardware uC 8031 można ... podglądaćA wracając do edytora, to z tego co napisałeś tylko debugger jest okrojony a edytor nie, a na czym polega to okrojenie. A czy do współpracy z SDCC trzeba go jakoś przygotować?

Jeśli chodzi o przygotowanie do pracy z SDCC , to wystarczy przejżeć zakładki w Project Settings , no i "wymienić" pliki SDCC na nowsze od tych które to środowisko zwiera.
I do dzieła

Piotrek