Witam
poszukuję kogoś kto mógłby mi pomóc odpalić takie zestawienie:
uP 8051 + moduł sprzętowej obsługi stosu tcp f-my wiznet (iim 7000, imm 7010A), ewentualnie czy ktoś już coś zbudował z tym modułem??
pozdrawiam
JAreCK
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się8051 + TCP -> kto się tym bawi
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, robertw, tomasz_jablonski, r-mik, Moderatorzy
Ja sie bawie
udalo mi sie zrobic cos w miare dzialajacego, choc na poczatku nie bylo latwo. Jest troche zagadek i niedokladnosci w opisie WizNet'a.
no wlasnie ja walcze z tm ustrojstwem
WItam
no własnie mam modul 7010A na warsztacie i nie moge go zmusić do współpracy może jakieś sugetie ktoś mi podrzuci /??
pozdrawiam
JAreCK
no własnie mam modul 7010A na warsztacie i nie moge go zmusić do współpracy może jakieś sugetie ktoś mi podrzuci /??
pozdrawiam
JAreCK
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: no wlasnie ja walcze z tm ustrojstwem
Korzystasz z firmowego API czy sam piszesz obsługę ?WItam
pozdrawiam
JAreCK
Jurek S.
korzystam z Api
ale za nic nie chce działać, opieram się na schemacie dostępnym na atmelu (lub wiznecie), schemat bazuje na uP 89c51RD2, ale ja zostawiłem połączenia uP z modułem tylko że wsadziłem 89c55wd, i po modyfikacjach programu (zmiana paremtrów RS'a, wywalenie trybu X2 -> 89c55 nie ma X2, kompiluje w keil C i niestety nie działa. W najbliższym czasie bede próbował na I2C, tylko musze doczytać jak ustawić tryb I2C dla modułu i jak ustawić jego adres ;D,
znając życie pewne jeszcze bede się pytał o wiele spraw
a właśnie niestety język C dla 51 stanowi dla mni wyzwanie wolałbym coś w bascomie stworzyć
pozdrawiam
JAreCK
znając życie pewne jeszcze bede się pytał o wiele spraw
a właśnie niestety język C dla 51 stanowi dla mni wyzwanie wolałbym coś w bascomie stworzyć
pozdrawiam
JAreCK
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: korzystam z Api
Adres slave na liniach adresowych A14-A8.najbliższym czasie bede próbował na I2C, tylko musze doczytać jak ustawić tryb I2C dla modułu i jak ustawić jego adres
Tryb i2c - stan wysoki na wejściach M0 i M1.
BTW jak pod Bascoma - to gotowy Easy TCP/IP od Albertsa
Jurek S.
Ja uruchomilem to po I2C i tak dziala, dla uproszczenia zaczalem od adresu 0xff (aby nie pomylic sie w wyprowadzeniach). Zapis i odczyt rejestrow dziala od razu ale z ustawieniem tego do pracy jest sporo zabawy.
Nic nie moge podpowiedziec na temat udostepnianego API poniewaz pisze na 8051 tylko w asemblerze i API musialem sobie zrobic sam.
Zycze powodzenia w wysokim poziomie
Nic nie moge podpowiedziec na temat udostepnianego API poniewaz pisze na 8051 tylko w asemblerze i API musialem sobie zrobic sam.
Zycze powodzenia w wysokim poziomie