Witam, bardzo pilnie potrzebuje kupić dwa potencjometry do mojego mixera, bo potrzebuje go na sylwestra, a nigdzie w sklepach elektronicznych nie mogę ich dostać, jedynie na zamówienie, ale już nie robią zamówień w grudniu.....
Te potencjometry to (z tego co na nich pisze):
- ALPHA A10K
- ALPHA B20K
Oba to potencjometry suwakowe, zmierzyłem je to mają 35mm długości i 9mm szerokości.
Błagam o pomoc, gdzie mogę takie kupić, najlepiej gdyby to był jakiś sklep internetowy, PROSZĘ O POMOC...
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięBłagam o pomoc, gdzie kupić potencjometry
Moderator:Jacek Bogusz
-
- -
-
- -
- Darlington
- -
www.elfa.se/plDzięki za stronki, niestety nie znalazłem na nich takich jak potrzebuje (:(
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby mi ktoś znalazł takie same, albo jak się ktoś na tym zna to może jakieś z innej firmy by pasowały zamiast tych moich....ja się na tym kompletnie nie znam, dlatego bardzo proszę o pomoc...
Mają potencjometry suwakowe 60mm i 100mm.
-
- -
Po prostu chodzi mi o to, że potencjometry mją jakieś standardowe rozmiary wyprowadzeń do druku. Zobacz zwykłą linijką. Te linki które podawałem mają poencjometry o rozstawie 35mm. Wystarczy zerknąć na rysunek na którejś z podanych stronek. Jeśli wymiary pasują wystarczy wyszukać wartość potencjometru (np. 10kohm i charakterystykę A, lub 20k B). I Takie powinny podejść.A możesz mi wytłumaczyć jak to zmierzyć? - Czy chodzi o odległość tych nóżek od siebie? przepraszam, ale komletnie się na tym nie znam...