Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSCHEMAT WZMACNIACZA STEREO 2*15W
Moderator:Jacek Bogusz
-
- -
- Kontaktowanie:
WITAM MAM PROSBE POTRZEBUJE SCHEMATóW WZMACNIACZA 2*15 W JAK BY MOGł KOTS ZAMIESCIC GO NA FORUM BYLBYM BARDZO WDZIECZNY
-
- -
Wzmacniaczy jest pełno. Rozumiem, że chodzi o wzmacniacz audio?
Jeśli tak, to wejdź na stronę dowolnej wyszukiwarki internetowej (np. google - www.google.pl ) i wpisz w puste okienko "wzmacniacz audio 15W" czy coś podobnego, potem naciśnij klawisz z prawej strony klawiatury z napisem Enter. Dostaniesz kilkanaście stron, z których coś wybierzesz.
Sorry za taką odpowiedź, ale Twoje zapytanie jest równie nieprecyzyjne.
Proponuję pójść w kierunku aplikacji na TDA2030, których pełno znjdziesz w necie.
BTW - wyłącz capslocka, bo nikt nie lubi jak sie na niego KRZYCZY
Nie gniewaj się - to Twój pierwszy post, a sądząc po wpisanym wieku to dopiero pierwsze kroki z elektroniką. Dlatego zachęcam do lektury tego co już jest na necie a dopiero potem zadanie podobnego pytania.
Jeśli tak, to wejdź na stronę dowolnej wyszukiwarki internetowej (np. google - www.google.pl ) i wpisz w puste okienko "wzmacniacz audio 15W" czy coś podobnego, potem naciśnij klawisz z prawej strony klawiatury z napisem Enter. Dostaniesz kilkanaście stron, z których coś wybierzesz.
Sorry za taką odpowiedź, ale Twoje zapytanie jest równie nieprecyzyjne.
Proponuję pójść w kierunku aplikacji na TDA2030, których pełno znjdziesz w necie.
BTW - wyłącz capslocka, bo nikt nie lubi jak sie na niego KRZYCZY
Nie gniewaj się - to Twój pierwszy post, a sądząc po wpisanym wieku to dopiero pierwsze kroki z elektroniką. Dlatego zachęcam do lektury tego co już jest na necie a dopiero potem zadanie podobnego pytania.
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=wzm ... Google&lr=
Nie wiem jakie parametry wzmacniacza sobie założyłeś, na jakim jesteś poziomie edukacji (umiejętności). Nie podałeś, czy to mają być lampy, elementy dyskretne, czy też układy scalone. Podałem Ci linka do wygooglowanych wzmacniaczy dokładnie tak jak napisałem w poprzednim popście. Spróbuj na początek tego kita J-01. Jest to wzmacniacz oparty na TDA2030 tym, co wcześniej proponowałem. Jeśli to za proste - na pewno na wygooglowanych stronkach coś jeszcze znajdziesz.
Nie wiem jakie parametry wzmacniacza sobie założyłeś, na jakim jesteś poziomie edukacji (umiejętności). Nie podałeś, czy to mają być lampy, elementy dyskretne, czy też układy scalone. Podałem Ci linka do wygooglowanych wzmacniaczy dokładnie tak jak napisałem w poprzednim popście. Spróbuj na początek tego kita J-01. Jest to wzmacniacz oparty na TDA2030 tym, co wcześniej proponowałem. Jeśli to za proste - na pewno na wygooglowanych stronkach coś jeszcze znajdziesz.
-
- -
-
- -
- Kontaktowanie:
dokladnie to ja zakupilem taki sprzet http://jabel.com.pl/?,ww,29,, i pokaze wam plan jaki dalem i co do kiedy musze zrobic wiec bardzo prosze i dziekuje za to co daliscie juz i jeszcze dacie
1.Wybór tematu i podpisanie umowy.-12.10.2007r.
2.Zakup niezbędnych materiałów.-15.10.2007r.
3.Montaż.-3.11.2007r.
4.Uruchomienie.-4.11.2007r.
5.Sprawdzenie poprawności działania.-4.11.2007r.
6.Opracowanie całości dokumentacji.-9.11.2007r.
7.Opracowanie skrótu dla klasy.-16.11.2007r.
8.Opracowanie sprawozdania.-21.11.2007r.
9.Przygotowanie i poprowadzenie prezentacji.-7.12.2007r.
1.Wybór tematu i podpisanie umowy.-12.10.2007r.
2.Zakup niezbędnych materiałów.-15.10.2007r.
3.Montaż.-3.11.2007r.
4.Uruchomienie.-4.11.2007r.
5.Sprawdzenie poprawności działania.-4.11.2007r.
6.Opracowanie całości dokumentacji.-9.11.2007r.
7.Opracowanie skrótu dla klasy.-16.11.2007r.
8.Opracowanie sprawozdania.-21.11.2007r.
9.Przygotowanie i poprowadzenie prezentacji.-7.12.2007r.
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
Ten właśnie Ci proponowałem na początek. Złożyłeś go już? Masz deadline 3.11
Do wzmacniacza dokupiłbym jakie radiatory i przymocował do tych układów. Mimo, że będzie działało też bez, jednak przy dużym wzmocnieniu i dużym napięciu zasilania będzie się grzać.
Masz jakiś zasilacz, aby go zasilić? Jak nie i nie czujesz się na projektowaniu płytki - kup J-55 i odpowiednie trafo (w zestawie będą przykłady).
Jeśli uważasz że to drogo - możesz sobie sam zrobić z odzysku. I do dzieła! Masz na to aż 2 dni... wraz z uruchomieniem i sprawdzeniem poprawności działania.
Do wzmacniacza dokupiłbym jakie radiatory i przymocował do tych układów. Mimo, że będzie działało też bez, jednak przy dużym wzmocnieniu i dużym napięciu zasilania będzie się grzać.
Masz jakiś zasilacz, aby go zasilić? Jak nie i nie czujesz się na projektowaniu płytki - kup J-55 i odpowiednie trafo (w zestawie będą przykłady).
Jeśli uważasz że to drogo - możesz sobie sam zrobić z odzysku. I do dzieła! Masz na to aż 2 dni... wraz z uruchomieniem i sprawdzeniem poprawności działania.
-
- -
- Kontaktowanie:
wlasnie zaraz bede składał i niestety niewiem co to jest deadline 3.11 zasilacz mam od cb radia a zlozyc musze identyczny jak ten ; http://jabel.com.pl/?,ww,29,, (nie moge innego)
głównie to chodzi mi pomoc w zrobieniu dokumentacji czy moge na was liczyc
pierwszy raz robie taki projekt wiec nie chce zle wyjsc i soory ze wam tak marudze
głównie to chodzi mi pomoc w zrobieniu dokumentacji czy moge na was liczyc
pierwszy raz robie taki projekt wiec nie chce zle wyjsc i soory ze wam tak marudze
-
- -
deadline to z angielskiego ostateczny, nie przekraczalny termin. (dead line - linia śmierci dosłownie tłumacząc)
3.11 to 3 listopada czyli dziś
Spróbujemy z dokumentacją coś pomóc - ale sam musisz to napisać - my spróbujemy tylko pomóc. Sam rozumiesz - to zajmuje czas. (przynajmniej mówię za siebie)
3.11 to 3 listopada czyli dziś
Spróbujemy z dokumentacją coś pomóc - ale sam musisz to napisać - my spróbujemy tylko pomóc. Sam rozumiesz - to zajmuje czas. (przynajmniej mówię za siebie)
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
-
- -
- Kontaktowanie:
chętnie bym zrobil plan dzialania ale niewiem (bo pierwszy raz bede robil dokumentacje) co powinno byc zamieszczone w takiej dokumentacji prosze pomozcie powiedzcie mi jeszcze czy te schematy sa dobre do moejgo projektu http://www.ep.com.pl/?strona=archiwum.php&dz=17&st=3
-
- -
http://www.ep.com.pl/pobierz.php?id=12039
http://www.edw.com.pl/ea/schem003.html#opis_tda2030
Tu masz kilka linków do podobnych wzmacniaczy
Ja bym opisał coś w ten sposób:
Temat i rozwinięcie tematu czyli dlaczego taki układ a nie inny.
Opis poszczególnych modułow zrobionego układu.
Krótka teoria na temat wzmacniaczy m.cz.
Rozpisanie z jakich elementów jest to zrobione i dlaczego (wartości elementów krytycznych i dlaczego takie). Opis TDA2030 z datasheetu.
Podsumowanie
Załączniki: Schemat blokowy, ideowy, wykaz elementów, datasheet TDA2030
Całość opisu sądzę że nie zajmie więcej niż 3-10 stron w zależności od inwencji. Do tego kilka stron załączników i ładnie to zbindować.
Czyli do 9.11 masz trochę pracy...
PS. - to jest moja propozycja. Jak inni forumowicze coś innego zaproponują - nie będę się spierał. Nawiasem mówiąc trochę malo czasu...
http://www.edw.com.pl/ea/schem003.html#opis_tda2030
Tu masz kilka linków do podobnych wzmacniaczy
Ja bym opisał coś w ten sposób:
Temat i rozwinięcie tematu czyli dlaczego taki układ a nie inny.
Opis poszczególnych modułow zrobionego układu.
Krótka teoria na temat wzmacniaczy m.cz.
Rozpisanie z jakich elementów jest to zrobione i dlaczego (wartości elementów krytycznych i dlaczego takie). Opis TDA2030 z datasheetu.
Podsumowanie
Załączniki: Schemat blokowy, ideowy, wykaz elementów, datasheet TDA2030
Całość opisu sądzę że nie zajmie więcej niż 3-10 stron w zależności od inwencji. Do tego kilka stron załączników i ładnie to zbindować.
Czyli do 9.11 masz trochę pracy...
PS. - to jest moja propozycja. Jak inni forumowicze coś innego zaproponują - nie będę się spierał. Nawiasem mówiąc trochę malo czasu...
-
- -
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
http://img223.imageshack.us/img223/9153/beztytuuhd5.png jaką to zaznaczone ma nazwę????