Kupiłem dwa miesiące temu zasilacz komp. Ky-400W ProComp,po czym zwarły się dwa przewody i zasilacz się spalił. Najgorsze że uległ zniszczeniu jeden tranzystor, który jest oznaczony na płytce jako Q1. Co odczytałem z niego to.: (C 02 S) . Proszę o przesłanie mi schematu tego zasilacza imulsowego.
Z Góry Dziękuje. Pozdrawiam.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPoszukuje schematu zasilacza komp. ProComp Model ATX KY-400W
Moderator:Jacek Bogusz
Re: Poszukuje schematu zasilacza komp. ProComp Model ATX KY-
A może tak dokładny model podasz ?Kupiłem dwa miesiące temu zasilacz komp. Ky-400W ProComp,po czym zwarły się dwa przewody i zasilacz się spalił. Najgorsze że uległ zniszczeniu jeden tranzystor, który jest oznaczony na płytce jako Q1. Co odczytałem z niego to.: (C 02 S) . Proszę o przesłanie mi schematu tego zasilacza imulsowego.
Z Góry Dziękuje. Pozdrawiam.
Model to ATX KY-400W
Podobno to 2SCS027 0,1A/300V
Ale dalej nie chodzi. Dzięki za porady.
Bede prubował dalej. Pozdrawiam.
Wymieniłem tranzystor 2SC5027,diode 4148,bezpiecznik,oraz diode RL207, nic więcej nie znalazłem .
Po podłączeniu do sieci, brak napięc na kostce.
Po odłączeniu pozostało napięcie na 2 kondesatorach 470MF/200Voraz diodach.
Co to może byc co jeszcze sprawdzic.
Pomocy ...
Podobno to 2SCS027 0,1A/300V
Ale dalej nie chodzi. Dzięki za porady.
Bede prubował dalej. Pozdrawiam.
Wymieniłem tranzystor 2SC5027,diode 4148,bezpiecznik,oraz diode RL207, nic więcej nie znalazłem .
Po podłączeniu do sieci, brak napięc na kostce.
Po odłączeniu pozostało napięcie na 2 kondesatorach 470MF/200Voraz diodach.
Co to może byc co jeszcze sprawdzic.
Pomocy ...