Otóż mój problem polega na tym, że na gwał potrzebny mi jest schemat płytki drukowanej do minoodbiornika FM (AVT-495) w formacie pdf lub od biedy PCB. Szukałem na stronie Elektroniki Praktycznej, jednak tam zamiast w/w układu znajduje się coś zupełnie innego, a mianowicie AVT-820, czyli mikrofon FM. Patrzyłem także na ERESie, jednak zamieszczony tam plik w formacie jpg jest zbyt złej jakości(zapewnie skanowany i na dodatek powiększony) i trakcie wykonywania płytki metodą fotochemiczną ścieżki, które są zbyt postrzępione pozwierały się - tak więc płytka do niczego się nie nadaje. Tak więc pomocy, bo potrzebuję tego schematu do zaliczenia przedmiotu.
Pozdrawiam zza dymu lutownicy
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięavt495
Moderator:Jacek Bogusz
No niestety nie mam, ale możesz sobie sam zrobić. Z tego co jest w pliku-pdf.
Są programy gdzie można podłożyć bitmapę jako tło i na to położyć ścieżki. Wychodzi to dosyć dokładnie, potem wydrukujesz i już. Jeśli Ci się nie spieszy tak, że już. To jutro mogę się pobawić, ale musisz się odezwać. Napisz maila.
Są programy gdzie można podłożyć bitmapę jako tło i na to położyć ścieżki. Wychodzi to dosyć dokładnie, potem wydrukujesz i już. Jeśli Ci się nie spieszy tak, że już. To jutro mogę się pobawić, ale musisz się odezwać. Napisz maila.
-
- -
Tak więc jeżeli dla Cibie nie byłby to problem, żeby podłożyć ścieżki do bitmapy z pdf'a to był bym bardzo wdzięczny. Ja niestety nigdy tego nie robiłęm więc wolę nie eksperymentować szczególnie że potrzebuję do do projektu zaliczeniowego. A teraz na dodatek mam sesję na głowie. Co do terminu to im szybciej tym lepiej całośc muszę oddać tak do końca lutego, no ale oprócz wykonania płytki czeka mnie jeszcze złożenie układu i przygotowanie jakiejś dokumentacji.
-
- -
Jakbyś miał jakieś pytania to mój e-mail: dmatusiak@poczta.wp.pl