Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPoszukuje układu scalonego
Moderator:Jacek Bogusz
Poszukuje układu scalonego tzw. scalaka podaje symbol L117D lub jego zamiennika. Proszę o kontakt jeżeli posiadasz takowy scalak
Proszę nie powielać tematów- usunąłem. End
Proszę nie powielać tematów- usunąłem. End
RE
scalak jest z TV z tego co wynika
TDA 1170
jeśli nie to jest to końcówka m.cz Sanyo
TDA 1170
jeśli nie to jest to końcówka m.cz Sanyo
ten scalak pracował we wieży jest to raczej końcówka mocy bo wyświetlacz świeci a nie ma głosu wiec to będzie chyba raczej końcówka mocy wyprodukowany został przez firmę Samsung jego symbol to L117D a producent to S1A2206D01-HO "TO WYSZSTKO CO NA NIM PISZE A FOTO JEST W ZALACZENIU"
[ Dodano: 19-06-2006, 12:24 ]
a moze jakis zamiennik tego byscie zaproponowali
[ Dodano: 19-06-2006, 12:24 ]
a moze jakis zamiennik tego byscie zaproponowali
No i mamy... moglibyśmy szukac bez końca gdybyś nie podał własnie symbolu.
Tutaj jest "dataszit":
http://www.datasheet.in/datasheet-html/ ... r.pdf.html
P.S.
Tutaj jest "dataszit":
http://www.datasheet.in/datasheet-html/ ... r.pdf.html
P.S.
Dobrewyprodukowany został przez firmę Samsung jego symbol to L117D a producent to S1A2206D01-HO
Możesz spróbować zaaplikować np. TDA1519 (2x6W) albo TDA2007 (2X6W) i jeszcze np. TDA7057Q (2x3W) - oczywiście nie montując go w to samo miejsce co oryginalny scalak (napisałem w razie co).
Myślę, że te trzy powinnają Ciebie zainteresować, są banalnie proste i zamontowanie tego zajęło by Ci może z 15min.
P.S. Z tym TDA1591 uważaj, bo jak dostaniesz z literą A (TDA1519A) to już jest 2x11W a nie 2 x6W
Myślę, że te trzy powinnają Ciebie zainteresować, są banalnie proste i zamontowanie tego zajęło by Ci może z 15min.
P.S. Z tym TDA1591 uważaj, bo jak dostaniesz z literą A (TDA1519A) to już jest 2x11W a nie 2 x6W
Po prostu.ok troche jestem lajkiem poczatkujacym wiec jak mam go wlutowac skoro mowisz ze nie wto samo miejsce co oryginalny w jaki sposob mam go wasadzic tam
Zmontować na płytce uniwersalnej podstawowa aplikację stereo wybranego wzmacniacza, całośc składa się z zaledwie kilku elementów więc nie będzie problemu (tak mi się wydaje przynajmiej)
Zamontować układzik gdzieś w wieży - napewno zjajdzie się kawałeczek miejsca.
Podłączyć IN L i P wykonanego wzmacniacza do nóżek wymontowanego układu S1A2206D01 czyli do nóżek 5 i 8, następnie zasilanie podłaczamy w miejsce nóżek: Plus do nóżki 12 a minus do nóżki 9.
Ostatnia cześć to wyjścia głośnikowe czyli OUT wyprowadzane z nóżek 2 i 11 ale podłączamy się zaraz za wylutowanym kondensatorem separującym (470uF 16V) - wyciągnij go po prostu i "wepnij" kabel w minus byłego kondensatora, tak samo dla obu stron - wersja stereo w końcu.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2006, o 12:39 przez end, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie, żaden z wymienionych wzmacniaczy nie jest odpowiednikiem i one nawet są w innej obudowie, więc i tak byś nie wsadził tego... chyba, ze na siłęchyba miales na mysli ten scalak TDA7057Q (2x3W) zeby nie wlutowywac go w te same miejsce bo napsales (w razie co) a pozostale ktore wymieniles normalnie wlutowywuje w to samo miejsce co oryginalny tak nie wiem czy dobrze rozumuje z gory dziekuje
Po prostu podaje Ci prosty przepis na zastąpienie tego wynalazku czymś dostępnym.
Jesli czegoś nie wiesz sa noty aplikacyjne, dostępne za free i w nich masz wszystko opisane.
www.alldatasheet.com - tam wpisujesz tylko symbol i masz już pdf-a.