Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPilnie potrzebna pomoc!
Moderator:Jacek Bogusz
-
- -
- Kontaktowanie:
Narysowałem schemacik urządzonka do pomiaru prędkości za pomocą prądnicy tachometrycznej. Niektóre jego elemanty znalazłem w sieci i nie wiem dokładnie co robią. Jeżeli ktoś mogłby mi pomóc będę bardzo wdzięczny. Chodzi dokładnie o kawałek z diodami D1, D2 i rezystorem R3.
- Załączniki
-
- Schemacik.zip
- Schemacik
- (7.38KiB)Pobrany 181 razy
-
- -
- Kontaktowanie:
Żadan podpucha!
Orginalna nazwa pliku jest taka jaka jest. Projekt ten kosztował mnie dużo nerwów, i wiele godzin przed komputerem. Jest on prawie niewykonalny bo nie wiem czy w polskim sklepie można dostac prądnicę tachometryczną AC. Na stronach są dokumentacje i to często bardzo ograniczone, cen w ogóle brak!!!
- Załączniki
-
- schemacik.zip
- schemacik
- (16.3KiB)Pobrany 221 razy
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
Przetwornica ta to prądnica tachometryczna AC to co znajduje się za nią do optoizolacji włącznie ma za zadanie ograniczyc szumy, i przekształcić tak sygnał aby nie zniszczyć mikrokontrolera i zmienić sygnał z sinusoidalnego na prostokątny, nie zmieniając charakterystyki czestotliwościowej!
[ Dodano: 08-03-2006, 21:53 ]
Czy w ogóle ktoś się orientuje ile może kosztować tachoprądnica AC?!
[ Dodano: 08-03-2006, 21:53 ]
Czy w ogóle ktoś się orientuje ile może kosztować tachoprądnica AC?!