Witam jestem nowy na forum wiec prosze o wyrozumiałość.
Zbudowalem mechanike robota takiego jak ten : http://www.stenzel.com.pl/main.php?lng=pl. wydałem 150zł na 3 serwa do niego nie chcialbym zmarnowac tych pieniedzy na patrzenie sie na sama konstrukcje czy ktoś z was mogłby mi podać jakiś schemat lub pomoc zbudować caly osprzet elektroniczyny zeby można było go uruchomic , zaprogramowac i sterowac z pc przez kabel lub cos plz .
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięschemat elektroniki do robota kroczacego:)
Moderator:Jacek Bogusz
-
- -
Witam! Taki robot był wykonany rok temu na Politechnice śląskiej, jako robot ze sztuczną inteligencją, przez uczniów piątego roku jako praca magisterska, zajął pierwsze miejsce, chodził omijał przeszkody i zapamiętywał je i uczył się przebytej trasy, porządna praca magisterska. Syn też prezentował robota sterowanego z kompa na podczerwień, do kabla też był przystosowany, program sami opracowali, ale komp był przemysłowy jakiś model Fanuka, została wydana książka o tych robotach, jest ich kilka, jak wpadnie to dopytam, co i jak.
Pozdrawiam
Pozdrawiam