Pomocy!!!!
Mam oddać projekt zegara sterującego lampami ulicznymi (z kalendarzem) na niedzielę rano 4 wrzesnia (sobota wieczór). Próbuje coś sklecić, lae za cienki jestem w te klocki. Błagam o pomoc, potrzebuję schemat takiego układu (i ewentualnie jeszcze algorytm działania).
Pozdrawiam
Przemek
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZdesperowany szuka sch. zegara sterującego lampami ulicznymi
Moderator:Jacek Bogusz
hehe człowieku na 4 wrzesnia?? to zdajesie jutro jest... sam schemat to w sumie nie problem po to przekażnik i procesor z ewentualnie zegaarem czasu rzeczywistego.... ael jeszcze zostaje napisanie i preztestowanie programu no i zbudowanie urządzenia...... moim zdaniem na jutro to niewykonalne.. no może w 2 osoby jakby nie przespał nocy.... i miał urzadzenia do robienia płytek... itd... współczuje....
No wiesz... Temat byl zalozony pierwszego, a wiec mial 3 dni
A pozatym widzialem juz gdzies taki temat na poczatku wakacji zdajsie, nie wiem czy to nie bylo tego samego autora
Moim skromnym zdaniem to jedyne wyjscie "wyrobienia" sie z terminem, to marna szansa ze uda Ci sie znalezc i kupic gotowy projekt (o ile ktos go posiadajacy bedzie wogole chcial - i mogl - cos takiego sprzedac).
A pozatym widzialem juz gdzies taki temat na poczatku wakacji zdajsie, nie wiem czy to nie bylo tego samego autora
Moim skromnym zdaniem to jedyne wyjscie "wyrobienia" sie z terminem, to marna szansa ze uda Ci sie znalezc i kupic gotowy projekt (o ile ktos go posiadajacy bedzie wogole chcial - i mogl - cos takiego sprzedac).
Cały projekt.. z gotwoym urzadzeniem... jak to ma być szkolna ppraca to wolałbym chyba dostać pałe:P przeiceż to bedie ze 2 tysiące kosztować hehe ale tak czy inaczej powodzenia życze szukającemu
[ Dodano: 03-09-2005, 11:03 ]
A tak poważnie i beż wyśmiewania to napisz do mnie prywatnie to może coś uradzimy...
[ Dodano: 03-09-2005, 11:03 ]
A tak poważnie i beż wyśmiewania to napisz do mnie prywatnie to może coś uradzimy...
Niom ja tez wcale nie powiedzialem ze tanie wyjscie, tylko jedyne moim zdaniem wyjscie umozliwiajace wyrobienie sie z terminem.
Co do tej paly... skoro to na teraz, to raczej nie szkolna, tylko zaliczenie na studiach. Zawsze mozna sie o warunek jeszcze starac (ale tu moze sie prowadzacy stac upierdliwy - no i nie zawsze mozna go wziac), a inaczej to pozostaje powtarzanie semestru (przynajmniej na mojej bylej).
Co do tej paly... skoro to na teraz, to raczej nie szkolna, tylko zaliczenie na studiach. Zawsze mozna sie o warunek jeszcze starac (ale tu moze sie prowadzacy stac upierdliwy - no i nie zawsze mozna go wziac), a inaczej to pozostaje powtarzanie semestru (przynajmniej na mojej bylej).
Dla kogos kto zamiast sie uczyc przespal semestr i wakacje, a moze i wiecej, a nagle musi sie tego nauczyc, wykonac, napisac i przetestowac w 3 dni (a teraz to juz 12h) to uwierz mi... jest problem. Niezaleznie od skomplikowania (czy moze raczej prostoty) ukladu.uC+Zegar na PFC + uklad wykonawczy ... co to za filozofia ?
-
- -
- Kontaktowanie: