Zdjęcia, schematy, próbki dźwiękowe można zobaczyć już na forum pod tym Linkiem viewtopic.php?t=16429 więc nie będe się powtarzał.
Jestem początkującym i pierwszy raz wykonuje taki opis więc proszę o wyrozumiałość, a wszystkie uwagi będą mile widziane.
Płytka jest tak zaprojektowana, abyśmy mogli wsadzić tam wsadzić różne lampy np.ECC83 czy jej odpowiednik 6N2P, a zmian dokonujemy tylko za pomocą mostków które sami wykonujemy.
Lampy które ja zastosowałem to 2x ECC85 i na końcówce odpowiedniki EL84 ruskie 6P14P.
Transformator sieciowy to Zatra TS 40/29/676, transformator głośnikowy własnego wykonania, uzwojenie pierwotne 2x 1500 zwoi, połączonych w szereg, uzwojenie wtórne 2x 63 zwoje, które łączyłem roznolegle.
Aby zminimalizować przydźwięk, jedną z lini żarzenia podłączyłem do masy, doświadczalnie należy wybrać którą.
Do podłączenia potencjometrów jak i wejścia sugeruje użyć przewodów ekranowanych, aby zminimalizować jakiekolwiek zakłócenia.
Cały korektor barwy został zmontowany na panelu, aby w przyszłości łatwiej można było wprowadzić ewentualne zmiany.
Bezpiecznik sieciowy jest na 0.63A
I najważniejsze, wzmacniacza nigdy nie należy włączać bez obciążenia.
Sam większych problemów podczas montażu nie miałem, odwrotnie połącony potencjometr Gain'u i złe podłączenie uzwojeń wtórnych trafa głośnikowego w przeciwfazie, ale wszystko zostało opanowane.
Polecam budowe tego wzmacniacza, bo naprawde brzmienie jest nie porównywalne z jakimiś 15W piecykami, z allegro

Pewnie ktoś zapyta się o koszta więc tak mniej więcej spróbuje to zliczyć.
Jedną lampe ECC85 posiadałem,
Druga Lampa ECC85 i transformator sieciowy, zakupiony u znajomego koszt 15 zł
Dwie lampy 6P14P z kosztem przesyłki 24 zł
Elementy (potencjometry, gałki na potencjometry, kondensatory itd.) koszt około 70 zł
Obudowa - znalazłem w kącie w garażu

Więc całośc mnie wyszła około 110 zł
Za takie pięniądze nie kupimy czegoś takiego, a jeszcze jest satysfakcja, że sami to zbudowaliśmy.