Witam wszystkich.
Chciałem zaprezentowac suba na stx 32-8-SC. Przed kupnem przetwornika zrobilem symulajce w programie WinIsd.
Przetwornik:
Stx 32-8-SC
Krotki opis:
Obudowa 55L klejona tradycyjnie klejem vikol. Dodatkowo zastosowalem troche wkretow 4x 3.5. W srodku zostałą wygluszona jak narazie baardzo gruba gabka ale popracujenad tym. Bass reflex o srednicy 10cm, zestroje go na 35Hz Na gront poszly dwie warstwy gabki pod panele o gr. 2mm jedna. Calosc oklejona materialem skoropodobnym skaj w kolorze czarnym. Do boku subwoofera zostały doklejone plyty laminowane ( olcha naturalna).
Wrazenia :
Jak narazie to napedzam go tylko pionnerem A-225 ale i tak sobie daje rade. W pojoju o 12m2 to po prstu robi Armagedon :ei5:
[
b]Koszta:[/b]
glosnik: 130zł...
bass reflex: 8zł
termial: 4zł
kabel 1,5mmx2 = 4zł
skaj/ mialem/20zł
klej- okolo 15zł
plyty laminowane- 20zł
plyty wiorowe 18mm: okolo 20zł
W planach mam zamiar zrobc jeszcze monitorki na tonsil: 9/80 i Tvm 15cm
Fotki:
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSubwoofer oleczka na stx 32-300-8-SC
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, Moderatorzy
Twoje pierwsze konsktrukcje? czy wcześniej też robiłeś?
Sub z pewnością zagra lepiej jak dostarczysz mu jakieś 200W poczujesz wtedy jak powietrze w pokoju sie porusza jak ruszają Ci się spodnie. A przy dobrych zejściach będzie Ci trzęsło klatką piersiową i krtanią
Jak ja to lubie
Obudowy liczyłeś czy tak po prostu dałeś b-r? 10cm średnica a ile długość?
Pozdrawiam i gratuluje
Sub z pewnością zagra lepiej jak dostarczysz mu jakieś 200W poczujesz wtedy jak powietrze w pokoju sie porusza jak ruszają Ci się spodnie. A przy dobrych zejściach będzie Ci trzęsło klatką piersiową i krtanią
Jak ja to lubie
Pozdrawiam i gratuluje
Wszystko zostało policzone w programie winisd + dodatkowo kierowałem się opiniami z forum takiego jak elektroda bądz audiomania lub diyaudio. Długości nie pamiętam ale sub zestrojony na 32Hz.Twoje pierwsze konsktrukcje? czy wcześniej też robiłeś?
Jak ja to lubie
Pozdrawiam i gratuluje
ostatnio pożyczyłem od kolegi sub z matronixa to dopiero było zamieszanie