Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Programowanie up AVR

mcwo
-
-
Programowanie up AVR

Postautor: mcwo » 16 maja 2004, o 09:52

Hej.. mam taki problem...
Zbudowałem sobie programator do AVR, który był w EP 6/2000.... no i wszystko jest dobrze - tzn da sie zaprogramować procek, dopuki nie przełącze go (programując Fuse Bits - w Bascomie) na zewnętrzy kwarc. W tym momencie procek przestaje działać a programator nie umie sie z nim porozumieć. Nie mam pojęcia co może być nie tak. Kwarc jest dobrze podłączony.
Jedynie chyba ze kwarc sie zespół przy lutowaniu - ale chyba nie jest aż taki delikaty??
Czekam na pomoc... pozdrawiam... Maciek....

Awatar użytkownika
Kamilkozi
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Kamilkozi » 18 maja 2004, o 17:50

Czy określenie "na zewnetrzny kwarc" oznacza przełożenie go do innej płytk? Może źle wlutowałeś kondensatorki przy kwarcu, lub masz tam jakieś zwarcie, albo kwarc jest padnięty.

mcwo
-
-

Kwarc

Postautor: mcwo » 19 maja 2004, o 11:07

Nie przekładam do innej płytki .. tylko ustawiam w Bascomie FUSE BITS na External cos tam ..... no i chyba tak ustawiłem ze nie działa... Ma ktoś jakiś pomysł... ?

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”