Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWzmacniacz WS 303
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Poszukóję schematu wzmacniacza WS 303 Unitry. Nigdzie nie mogę go znaleźć nawet w serwisach.
Właśnie nie wiem. Na obudowie wzmacniacza nic nie ma a na przedniej ściance jest tylko "Wzmacniasz stereo WS-303. Mogę Ci tylko podpowiedzieć, że to dosyC duży wzmacniacz z aluminiową ścianką przednią. Ale nie taką jak ma np. "TOSCA" tylko płaska blacha aluminiowa. Do tego wzmacniacza był jeszcze tuner tej samej wielkości. Mogę Ci jeszcze podpowiedzieć, że końcówki mocy były na tranzystorach 2N3055. Podobnie jak w Radmorze.
Wiesz znalazłem schemat na stronie www.republika.pl/murysz/ ale jest nie mogę nawet go obejrzeć. Dopiero od niedawna bawię się internetem i jeszcze sobie nie radzę.
Wzmacniacz WS 303
posiadam schemat WS 303, WS 503, WSH 205 wszystkie te wzmacniacze były produkowane na przełomie lat 70 i 80 prze Łódzką FONICĘ. Podaj swój nr Faxu to postaram się przesłać.
Ostatnio zmieniony 7 lut 2004, o 22:27 przez janzby, łącznie zmieniany 1 raz.
Trochę to trwało, ale przeszukiwanie archiwum zawsze zajmuje cenny czas. Niestety WS303 nie mam. Znalazłem kilka pokrewnych - ale chyba tylko z nazwy. Są wśród nich AWS303 / Tosca/- ale to Diora; są też zaczynające się na 5... i 4... . Znalazłem też schemat z Re 7/84 wzmacniacza stereo WS-303M (PW-8010), ale po przeczytaniu innych postów to też chyba nie będzie to, gdyż końcówka mocy zrobiona jest na BD286 i BD285. Jeśli chcesz mogę go zeskanować i wysłać emailem.
wyślij mi go na Zibi187@op.pl
z góry dziękuję za pomoc.
z góry dziękuję za pomoc.
Dzięki Piotr już mam. Otrzymałem od "Czarutka" i " Janzbyego", którym serdecznie dziękuję. Mam kilka przeróbek bo otrzymałem ten wzmacniacz bez jednego kanału. w związku, że nigdzie nie mogłem dostać tej kńcówki postanowiłem wstawić coś nowego. Wykorzystałem w tym celu końcówkę mocy z zestawu NE 112. Tylko żeby to dobrze zagrało muszę zmienić zasilanie a nigdzie nie mogłem dostać schematu. Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
schemat..
siemka wyslijcie mi schemat do ws 503 dzienks moj mail zed3@wp.pl!!!!!!!!!pozdr