Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Philips AZ1202

pan_sybratek
-
-
Philips AZ1202

Postautor: pan_sybratek » 14 gru 2003, o 17:42

Witam! Jak zamontowac w tym czyms wejscie jack ? Chodzi mi o to zeby mozna bylo go podlaczyc do kompa. Nie mam pojecia czy trzeba sie jakos wpiac do sygnalu z cd czy tez podpiac poprostu pod glosnki. Schematem niestety nie dysponuje. Prosil bym o naswietlenie sprawy, mozliwosci wykonania, jakas instrukcje jesli oczywiscie to mozliwe.
:?

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 14 gru 2003, o 17:50

Ale co to jest? w czym, chcesz zamontowac te wej. jack?
Jeśli jest to wzmacniacz (taki zwykły) to prostu od karty dźwiękowej "puścić" sugnal na wej. "AUX" czu jakieś inne dostępne byle by niebyo o harakterystyce RIAA i wszystko gra.
Niedokońca Cie może rozumie bo opisałes ten problem strasznie....mało.

pan_sybratek
-
-

cd..

Postautor: pan_sybratek » 14 gru 2003, o 20:00

oka ! to jest przenosny odtwarzacz cd i jako taki nie ma zadnego wejscia dzwieku. interesuje mnie jak sie podlaczyc do niego do bebechow. CZy bezposrednio na glosniki czy do czegos czym idzie dzwiek od CD(wtedy pewnie dzialala by regulacja glosnosci)>

Awatar użytkownika
power
-
-

Postautor: power » 16 gru 2003, o 11:38

1. Po co ci to we,
Jak chcesz dorobić we to najlepiej do przedwzmacniacza, nie bezpośrednio do głośników, wtedy będziesz miał regulację, jednak dobrze byłoby dorobić przełącznik sygnałów. Możesz również podpiąć się pod sygnał z kompaktu, wtedy jak podepniesz sygnał pod we to będą się ona wzajemnie nakładać, jednak jest to chyba najprostszy sposób.

power

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”