Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Monitor LG

axza
-
-
Monitor LG

Postautor: axza » 12 gru 2003, o 16:21

Mam problem z monitorem LG Studioworks 560N.
Gdy go kupilem 3 lata temu to od samego poczatku jak sie nagrzal tak po 3 godzinach pracy to cos w srodku zaczynalo piszczec. Teraz jak kupilem nowsza grafike (mialem rive tnt2 zmienilem na GF2) to monitor wogule mi sie niewlancza. Po wlonczeniu komp startuje normalnie a monitor wogule niestartuje od samego poczatku. Sprawdzalem kompa z nowa grafika u kumpl ana monitorze i wszystko bylo dobrze wiec to musi byc win amonitora a nie komputera. Wie ktos jak to zrobic ??

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 14 gru 2003, o 14:24

Ale jak wsadzisz starą kartę to działa czy jak?

Awatar użytkownika
power
-
-

Postautor: power » 16 gru 2003, o 12:12

Miałem kiedyś ten monitor i podobny przypadek z 2 szt. i w obydwu problemem były zimne luty, ja na twoim miejscu bym sprawdził dokładnie luty w przetwornicy i wokół wysokiego, co do kart to może być przypadek, że ze zmianą grafiki monitor nie startuje, sprawdź również kabel w monitorze.

power

Awatar użytkownika
fachman
-
-

Postautor: fachman » 19 gru 2003, o 18:17

Może być tak że monitor jest sprawny ale sie nie wączy bo karta daje za wysokie odświeżanie. LG nie idzie wyżej jak 60HZ przy 1024x768 stąd prawdopodobnie problem. Uruchom kompa w trybie awaryjnym i wszystko sie wyjaśni, zobaczysz obraz i zamiast monitora domyślnego zainstaluj swojego LG.

Awatar użytkownika
power
-
-

Postautor: power » 22 gru 2003, o 22:48

axza pisze że monitor mu się wogóle nie włącza więc raczej problem odświeżania odpada tym bardziej że aby uruchomić tryb awaryjny to musi się monitor włączyć, stawiam raczej na zimne luty lub elki w przetwornicy.

power

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 26 gru 2003, o 12:15

axza pisze że monitor mu się wogóle nie włącza więc raczej problem odświeżania odpada tym bardziej że aby uruchomić tryb awaryjny to musi się monitor włączyć, stawiam raczej na zimne luty lub elki w przetwornicy.

power
Jakbyś miał racje.... :wink:
Kolega niech pomierzy napięcia jakie są i da znać.
Może też bezpiecznik się spalił bo wygląda na to że energii niedostaje..
Sprawdeź dobrze obwody zasilania.

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”