Jak przeprogramować wlutowany na płytkę układ Flash
At29lv020 jest to pamięć flash której opisy są na stronie atmela
można ją zaprogramować Wilemem ale do tego trzeba ją wylutować a tego niestety nie potrafie (z powodow małych rozmierów pinów)
na płytce tego urządznia (a jest to Acces Point d-link dwl 900) jest procesot Atmela At76c510 w/w pamięć + kilka układów m.inn. pamięc Ram.
Na płytce jest interfejs Jtag 14 pinów
posiadam Jtaga podłaczyłem do ale zostały mi 2 wolne piny
Ntrust i Nreset nieiwem co zrobić aby się udało
program pod windą nie wykryta ani Jtaga ani Ap (niewiem jestem lama czy tak powinno być ) poza tym AP nie daje znaku życoia ale lampki się palą jak podłącze Eth to się zapala LED ale niestety nie mruga jak podłacze USB do kompa to pojawia si że znaleziono nowe urządznie - nieznane urządzine.
potrzebuje pomocy jak ktoś jst ze szczecna i chciałby "dotknąć' tego ukałdu do nie ma sprawy nawet mogę zapłacić za naprawe tego AP.
no chłopaki elektornicy pomocy!!
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAtmel at29lv020 w AP D-link dwl900 - programowanie flasha
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy