Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Problem z odtwarzaczem samochodowym

Goblinus
Problem z odtwarzaczem samochodowym

Postautor: Goblinus » 11 sie 2003, o 07:05

Mam problem z odtwarzaczem samochodowym z CD Pioneer(z panelem) a mianowicie nie można go włączyć. Jak go rozebrałem to okazało się że ma przepalone kilka ścieżek w okolicach gniazda gdzie podłącz się panel. Po ich naprawie nic nie działa dalej. Dlatego mam pytanie -na jakiej zasadzie działa radio z panelem i jak można stwierdzić co nie działa(napięcie zasilające brałem z zasilacza i nic nie siadało).
W drugim zaś odtwarzaczu po dołączeniu przewodu żółtego(1-to zasilanie) napięcie na zasilaczu spada do 7,5V.

Gość

Postautor: Gość » 17 sie 2003, o 00:01

Najczęściej w panelach padaję takie małe układy smd one zajmują się sterowaniem przycisków,a może coś jest nie tak w radiu może ono nie działe.I jeszcze sprawa żółtego przewodu:zazwyczaj żółty przewód jest to wyjście napięcia +12V na antenę elektroniczną lub do wysterowania wzmacniacza i dołączając go do napięcia wcale się nie dziwię że spadało.

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”