Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Cd - Rom

Gość
Cd - Rom

Postautor: Gość » 17 lip 2003, o 20:39

Mam taką prośbe, potrzebuje; opis ale najlepiej schemat takiej żeczy; zeby z zwykłego cdrom zrobić odtwarzacz cd audio ale taki który działa bez kompa i mam takie pytanie czy da sie zrobić na takiej samej zasadzie żeby ten cdrom mógł odtwarzać płyty vcd?? o odpowiedź poproszę na gg 2983093. Z góry wielkie DZIĘKI

Gość

Postautor: Gość » 17 lip 2003, o 21:52

Jesli twoj CD ROM ma dwa klawisze PLAY i EJECT to wystarczy podlaczyc zasilanie (moze byc od komputera), kabelek audio do wzmacniacza i otwazacz CD masz gotowy. Po wlozeniu plyty nacisnij PLAY i gra. Nacisniecie PLAY w czasie grania spowoduje przejscie do nastepnej scieszki.

Kazdy CD ROM sprzetowo jest gotowy do otwarzania muzyki.

Jesli chodzi VCD to juz inna para kaloszy. Format VCD to rodzaj kodeka (MPEG) ktorym zakodowany jest obraz i dzwiek. Wynik kodowania moze byc zapisany na CD. Lecz do odkodowania potrzebny jest specjalny dekoder ktory przeksztalcil by format cyfrowy na analogowy. Dlatego w taki prosty sposob tego sie nie da zrobic.

Mam nadzieje ze to naprowadzilo Cie na temat.

Ps. EdW byl zamieszczony schemat otwarzacza z cala paleta funkcji.

Gość

Postautor: Gość » 18 lip 2003, o 06:20

O oto mi chodziło, ale mam jeszcze takie pytakno ztłu cdrom-a mam wyjście audio to tak dwa pierwsze od lewej(jeśli patrzymy ztyłu) to kanał lewy a dwa z prawej to kanał prawy? A ma ktoś może schemat tego z wyświetlaczem przynajmiej zwyświetlaczem ścieżek która jest akutalnie grana?

Gość

Postautor: Gość » 4 sie 2003, o 22:55

witam bardzo fajnie morzna przerobic cedeka do urzytkowanie w samochodzie mam kilka takich schematow a ze pracuje w serwisie komputerowym mam rownierz material do pracy i ciagle ulepszam swoj sprzet jesli chcesz moge ci podeslac kilka schematow i mam pytanko czy masz schemat wlasnie takiego wyswietlacza ktory by wyswietlał ktora piosenka akurat leci pisz na e mail caraudioservis@pf.pl

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”