Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Kto ma lub wie jak ustawic TV UNIMOR M448TS ?

beksa
-
-
Kontaktowanie:
Kto ma lub wie jak ustawic TV UNIMOR M448TS ?

Postautor: beksa » 27 maja 2003, o 08:28

Dostalem niedawno TV UNIMOR bez pilota. Kiedy wlaczam go recznie wyglada na sprawny (podobno taki jest) ma kilka klawiszy z przodu.
Sprobowalem juz jak sie zachowa z pilotem uniwersalnym typu MAK 2000. Wpisalem kod do jakiegos Unimora bo do tego typu nie mam i wyglada ze jest ok. Przelacze rozne funkcje, poprawnie zmienia kanaly.
Tylko nie mam pojecia jak ustawic programy w tym TV.
Moze ktos ma taki lub podobny telewizor i cos by mi poradzil?

Awatar użytkownika
M.Ch.
-
-

Postautor: M.Ch. » 27 maja 2003, o 12:58

Witam.

Będę strzelał w ciemno. Jeśli jest on wyposażony w klawiaturę lokalną ,to odszukaj przycisk oznaczony trójkącikami ( oznaczenie przypomina znak szybkiego przewijania) lub znakiem >>I. Jest to automatyczne wyszukiwanie . Po odnalezieniu stacji procesor zatrzyma się . Ponowne naciśnięcie tego przycisku spowoduje ponowne przeszukiwanie. Teraz trzeba nacisnąć "STORE" i powinie migać numer komórki pamięci ( w niektórych modelach napis jest czerwony ) pod którą chcesz zapamiętać daną stację. Po wybraniu np. 15, naciskasz ponownie " STORE" , symbole przestają pulsować lub zmieniają kolor na zielony. Stacja jest zapamiętana. Podobny przycisk jest na pilocie. Przyciski oznaczone pojedynczym trójkątem służą do strojenia precyzyjnego.

Pzdr.

beksa
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: beksa » 27 maja 2003, o 18:26

No tak tez myslalem wciskajac >> pojawil sie search na TV ale on nie szuka, w takim razie jest cos nie tak.

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”