Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSimlock Sony Xperia Arco S
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Telefon nowy ? (stracisz gwarancję)
Za pewne będzie działać, lecz po czasie mogą się dziać dziwne szopki...
Sieci komórkowe mają pełny dostęp do software telefonów komórkowych..
Mogą ci np. tak zrobić że telefon będzie się notorycznie wyłączał, albo wyłączy i już nigdy się nie włączy. (trzeba wgrać na nowo softa przez specjalne złącze serwisowe)
software współczesnych telefonów komórkowych to jest jedno wielkie szambo i dziadostwo, bowiem szanujący się producenci telefonów komórkowych winni wprowadzić blokadę uniemożliwiającą wgranie czegokolwiek jeżeli użytkownik sobie tego nie życzy. (włączenie blokady, z reguły ustawione na TAK)
Jak na razie mamy do czynienia z nagminnym łamaniem praw konstytucji rzeczypospolitej, i nikt nie chce się za to zabrać WRESZCIE...
Za pewne będzie działać, lecz po czasie mogą się dziać dziwne szopki...
Sieci komórkowe mają pełny dostęp do software telefonów komórkowych..
Mogą ci np. tak zrobić że telefon będzie się notorycznie wyłączał, albo wyłączy i już nigdy się nie włączy. (trzeba wgrać na nowo softa przez specjalne złącze serwisowe)
software współczesnych telefonów komórkowych to jest jedno wielkie szambo i dziadostwo, bowiem szanujący się producenci telefonów komórkowych winni wprowadzić blokadę uniemożliwiającą wgranie czegokolwiek jeżeli użytkownik sobie tego nie życzy. (włączenie blokady, z reguły ustawione na TAK)
Jak na razie mamy do czynienia z nagminnym łamaniem praw konstytucji rzeczypospolitej, i nikt nie chce się za to zabrać WRESZCIE...
Re: Simlock Sony Xperia Arco S
Co najmniej dziwne teorie. Przychylić się można właściwie tylko do pierwszego zdania - choć i to może zależeć od konkretnej sytuacji.
Masz rację pajączek, ale wiesz... ostrożności nigdy nie za wiele...
Z tymi telefonami to jest ostatnio tka jazda, że normalnie aż trudno uwierzyć... ( i mówią że to tylko w filmach... NIE .. )
Osobiście to się boję włączać stację roboczą do neta w celu pobrania aktualizacji... Już wczoraj dosłownie wystarczył moment, i ... ? sam wiesz... (a ten komputer z którego teraz piszę, jest już tak zasiany, że żadne narzędzia nie pomogą w przypadku infekcji płyty głównej )
Ta współczesna cyfrówka mnie osłabia. Człowiek wydaje kupę kasy za maszynę nad którą nie może mieć pełnej kontroli, a taki "dupek" za przeproszeniem który gdzieś tam sobie siedzi, bawi się uprawnieniami administratorskimi, za które jeszcze mu płaci pracodawca oraz postronni użytkownicy... (osobiście zrezygnowałem z wszelkich portali społecznościowych typu facebook, jak również zamieszczania na dyskach twardych kluczowych projektów czy też teorii )
Z tymi telefonami to jest ostatnio tka jazda, że normalnie aż trudno uwierzyć... ( i mówią że to tylko w filmach... NIE .. )
Osobiście to się boję włączać stację roboczą do neta w celu pobrania aktualizacji... Już wczoraj dosłownie wystarczył moment, i ... ? sam wiesz... (a ten komputer z którego teraz piszę, jest już tak zasiany, że żadne narzędzia nie pomogą w przypadku infekcji płyty głównej )
Ta współczesna cyfrówka mnie osłabia. Człowiek wydaje kupę kasy za maszynę nad którą nie może mieć pełnej kontroli, a taki "dupek" za przeproszeniem który gdzieś tam sobie siedzi, bawi się uprawnieniami administratorskimi, za które jeszcze mu płaci pracodawca oraz postronni użytkownicy... (osobiście zrezygnowałem z wszelkich portali społecznościowych typu facebook, jak również zamieszczania na dyskach twardych kluczowych projektów czy też teorii )
Jaki teoretyk, takie teorieCo najmniej dziwne teorie.
To się nazywa chyba "schizofrenia paranoidalna".Jaki teoretyk, takie teorie
A co do tematu: Mój syn od kilku ładnych lat pracuje w serwisach GSM. Mało nie spadł z krzesła jak Mu podesłałem tę wypowiedź Kolegi rafal.220. Zdejmowanie silock'ów jest całkowicie bezpieczne, jeśli wykonuje to fachowiec (nie teoretyk!) i ma do tego odpowiednie narzędzia.
Tyle w temacie.
No to już mam odpowiedź czemu wymieniam piątą pod rząd komórkę... (takie samo zachowanie. Reset po update software, błędy w oprogramowaniu, a po kolejnym update zwis.)To się nazywa chyba "schizofrenia paranoidalna".
A co do tematu: Mój syn od kilku ładnych lat pracuje w serwisach GSM. Mało nie spadł z krzesła jak Mu podesłałem tę wypowiedź Kolegi rafal.220. Zdejmowanie silock'ów jest całkowicie bezpieczne, jeśli wykonuje to fachowiec (nie teoretyk!) i ma do tego odpowiednie narzędzia.
Tyle w temacie.
No wybacz mi kolego ale update samo z powietrza się nie bierze, zwłaszcza że jego forma została w partyzancki sposób zmodyfikowana, a raczej skaleczona przez laika programistę, bez zgody właściciela urządzenia . Mam na to dowody.
Powiedział bym raczej wchodzenie w brudnych buciorach przez okno, bo przez drzwi było by zbyt kulturalnie, i chyba nie wypada.To się nazywa chyba "schizofrenia paranoidalna".
Jak zwykle - widzi Kolega w postach tylko to, co chce widzieć...
A chyba wyraźnie napisałem:
Syn nie jednokrotnie mi wspominał o takich domorosłych fachowcach - i efektem było zawsze to samo - kłopoty z poprawnością działania telefonu.
A tak na marginesie - skoro uważasz, ze zdejmowanie sim-lock'a jest dla niego szkodliwe (bo tak wynika z Twoich wypowiedzi) niby skąd w każdej z sieci - u każdego operatora taka usługa jest możliwa? Bo jest...
A chyba wyraźnie napisałem:
Nie wiem kto i jak ingerował w Twój telefon, ale najprawdopodobniej nie fachowiec, a przysłowiowy" Mały Kazio" - który wynalazł sobie w necie jakiś piracki program, nie doczytał do końca co i w jakiej kolejności należy robić i ... efekty jak widać.Zdejmowanie silock'ów jest całkowicie bezpieczne, jeśli wykonuje to fachowiec (nie teoretyk!) i ma do tego odpowiednie narzędzia.
Syn nie jednokrotnie mi wspominał o takich domorosłych fachowcach - i efektem było zawsze to samo - kłopoty z poprawnością działania telefonu.
A tak na marginesie - skoro uważasz, ze zdejmowanie sim-lock'a jest dla niego szkodliwe (bo tak wynika z Twoich wypowiedzi) niby skąd w każdej z sieci - u każdego operatora taka usługa jest możliwa? Bo jest...
Poważnie - mam wrażenie, ze masz jakiś kłopot... Wszędzie widzisz teorie spiskowe?Powiedział bym raczej wchodzenie w brudnych buciorach przez okno, bo przez drzwi było by zbyt kulturalnie, i chyba nie wypada.
Tylko tam gdzie one mają miejsce.Poważnie - mam wrażenie, ze masz jakiś kłopot... Wszędzie widzisz teorie spiskowe?
A czy ja tak powiedziałem ? pomyśl ?A tak na marginesie - skoro uważasz, ze zdejmowanie sim-lock'a jest dla niego szkodliwe (bo tak wynika z Twoich wypowiedzi) niby skąd w każdej z sieci - u każdego operatora taka usługa jest możliwa? Bo jest...
Po prostu jeśli zdejmiesz SIM-locka możesz stracić gwarancję, a s kolei w punkcie sporo zapłacisz za taką usługę.
A wspominał też o tych którzy robią update software bezpośrednio z sieci? (bez wiedzy właściciela telefonu ? Mam na to dowody.)
Wybacz kolego, ale ja osobiście nie mam zwyczaju czegokolwiek ulepszać jeśli coś działa dobrze, no chyba że ktoś z sieci zrobi mi taką niespodziankę bez mojej wiedzy, czego skutkiem są zwisy telefonu i nie tylko.
Żaden Kazio z piratami, a osoba z odpowiednimi uprawnieniami (zdalnie)...Nie wiem kto i jak ingerował w Twój telefon, ale najprawdopodobniej nie fachowiec, a przysłowiowy" Mały Kazio"
Z tym soniaczemm jest tak samo jak t i iPhonem.
Po zdjęciu SimLoka bedzie działał do następnej aktualizacj Softwaru.
Po aktualizacji zabawa zaczyna się od nowa.
Sam walczę z nim już 4 miesiące, więc rozwiązanie tego "Problemu" mnie także by interesowało.
Po zdjęciu SimLoka bedzie działał do następnej aktualizacj Softwaru.
Po aktualizacji zabawa zaczyna się od nowa.
Sam walczę z nim już 4 miesiące, więc rozwiązanie tego "Problemu" mnie także by interesowało.
Temat starszy ale może sie komuś jeszcze przyda.
Problem sim lock? Prosze bardzo, dwie opcje:
1. Skasować i nie updatować, no bo po co jak działa? (no chyba że nie działa coć) Update to nie konieczność. Jak ktoś jeździ np. Golfem 3, a na rynek wchodzi Golf 4 to co, od razu lecicie po nowe? A po co jak stare zapewne wam pasuje...
2. Root, software od dewelopera (tam już pewno nie ma sim lock) i po kłopocie, albo w ogóle, usunąć zabezpieczenia, root, wywalić pliki odpowiedzialne za komunikację użytkwnik-siec gsm, znaleźć plik z sim lock, zmienić mu parametry i gotowe.
Moj HTC nawet nie wie co to są reklamy, bo ich nie ma... ot takie triki też się da (sam robiłem)
Problem sim lock? Prosze bardzo, dwie opcje:
1. Skasować i nie updatować, no bo po co jak działa? (no chyba że nie działa coć) Update to nie konieczność. Jak ktoś jeździ np. Golfem 3, a na rynek wchodzi Golf 4 to co, od razu lecicie po nowe? A po co jak stare zapewne wam pasuje...
2. Root, software od dewelopera (tam już pewno nie ma sim lock) i po kłopocie, albo w ogóle, usunąć zabezpieczenia, root, wywalić pliki odpowiedzialne za komunikację użytkwnik-siec gsm, znaleźć plik z sim lock, zmienić mu parametry i gotowe.
Moj HTC nawet nie wie co to są reklamy, bo ich nie ma... ot takie triki też się da (sam robiłem)