Mam taki delikatny kłopot. Mam dwukasetowego decka Technics jak w temacie w świetnym stanie wizualnym.
I tenże deck nie ciągnie taśmy a powodem tego jest że rolka dociskowa ślizga się po wałku. Chodzi o tą rolkę co w załączniku. Ona ślizga się po tym metalowym małym wałeczku. A zestaw ten powinien ciągnąć taśmę. Czy to da radę jakoś zregenerować czy może da się gdzieś kupić?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się[Deck Technics RS TR474] Nie ciągnie taśmy.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Re: [Deck Technics RS TR474] Nie ciągnie taśmy.
sprawdź sprężynki dociskowe (siłę docisku), oraz delikatnie przetrzyj gumowe wałeczki papierkiem ściernym (oczywiście tym "drobnym" 1000)
Mam nadzieję iż dobrze kolega zdiagnozował usterkę.
Mam nadzieję iż dobrze kolega zdiagnozował usterkę.
Już wszystko to robiłem. rozebrałem jedną część na podzespoły i kręcąc ręcznie patrzyłem jak się to wszystko obraca. Roli dociskowe zamiast być okrągłe są że tak powiem dość jajowate.Znalazłem na allegro. 2 sztuki to koszt rzędu 10zł. Do decka potrzebuję 4 bo to taki full wypas z autoreversem.
Skoro koszt nowych rolek wynosi ok. 10zł, to osobiście bym się nie zastanawiał.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.