Witam wszystkich!
Jestem tu nowy. Nie mam zbyt dużej znajomości o sprzętach audio, ale bardzo mnie to interesuje. Tym bardziej że mam teraz problem z nowym wzmacniaczem. Kupiłem za bezcen końcówkę mocy KENWOOD KM-209 i przedwzmacniacz KENWOOD KC-209. Za pierwszym razem jak odpaliłem go to było super. Wszystko grało i był ładny mocny dźwięk. Ale na drugi dzień gdy podłączyłem ponownie zestaw, to usłyszalem tylko głośny trzask w głośnikach (chociaż był volume na zero) i prawdopodobnie wyłączyła się końcówka. Wszystko dobrze połączyłem, bo miałem już styczność ze wzmacniaczem i wiem jak "TO ZROBIĆ".
Gdy do końcówki mocy są podłączone tylko głośniki (bez kabla z przedwzmacniacza) to przy włączeniu jej - nie ma trzasku. Wtedy normalnie mogę dołączyć kabel od przedwzmacniacza do końcówki i normalnie gra muza. Ale gdy od razu jest podłączony przedwzmacniacz i załączę napięcie, to jest tylko trzask i się wyłącza końcówka. Podejrzewam że może to być coś z przedwzmacniaczem lub złączem (2x chinch) w jednym z urządzeń. W razie pytań proszę pisać.
Nie wiem co z tym zrobić:( Proszę Was o pomoc:(
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięproblem z KENWOODem KM-209 i KENWOODem KC-209
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
-
- -