Witam mam taki problem, otóż od jakiegoś czasu z niewiadomych przyczyn obydwa eurozłącza w moim tv się uszkodziły, korzystałem z nich rzadko a jednak. Problem tkwi w tym że gdy podłącze na euro odtwarzacz dvd, dekoder lub komputer przez grafike to obraz jest bardzo szary i praktycznie nic nie można zobaczyć, próbowałem podłączyć te urządzenia na obydwóch eurozłączach, oraz próbowałem wszelkich ustawień w tv i nic. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną, tv kupiłem używany ponad rok temu i to się stało nagle jakieś 2 miesiące temu.Kiedyś wszystko działało ok więc to na pewno nie wina urządzeń zewnętrznych, lecz tv. Poniżej daję zdjęcie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
http://i28.tinypic.com/95n81k.jpg
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z eurozłączami w tv Grundig - SE 7021 IDTVPIP SYDNEY
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
- rezasurmar
- -
- Kontaktowanie:
jaki dokładnie puszczasz sygnał, RGB-Y, s-video, czy composite ????. Jeżeli po s-video to może być problem z sygnałem luminancji. Często złacza euro padają jeżeli podpinamy urządzenia pod napięciem, przeskok iskry potrafi siać spustoszenie w przełącznikach analogowych stosowanych przy przełaczaniu źródeł w TV