Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Problem z podłączeniem radia

Gluchy20
-
-
Problem z podłączeniem radia

Postautor: Gluchy20 » 11 mar 2007, o 21:01

Witam wszystkich czytających
problem polega na ty że radio jest podłanczane przez kostkę ISO i oczywiście gra, ale po wyłączeniuj stacyjki cała pamięć radyjka zostaje skasowana (tj. zaprogramowane stacje radiowe, ustawienia) wiem że chodzi tu o połączenie ze stacyjką tylko jak to obejść żeby nie trzeba było za każdym razem wszystkiego programować od nowa. z góry dzięki ps. jeśli sie nie jasno wyraziłem proszę pisać

peikman
-
-

Postautor: peikman » 11 mar 2007, o 23:58

Musisz podłączyć przewód MEMORY pod plus zasilania który nie zanika po wyłączeniu stacyjki. W kostce ISO są standardowo dwa przewody które trzeba podlączyć do +12. Czerwony który podłanczas +12 po stacyjce i żółty(memory) który podłanczasz pod +12 niezanikajace po wyłaczeniu stacyjki.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 13 mar 2007, o 11:27

Gluchy20
-
-

Postautor: Gluchy20 » 14 mar 2007, o 09:29

patrzyłem już na tą stronke i nie bardzo mogłem skumac o co biega z tym schemacikami ale teraz już weiem co musze zrobić. tylko teraz nie bardzo mam czas i chęci żeby sie za to wziąć ale jak zrobie to napisze wynik. dzięki za pomoc

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”