Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Kenwood KDC-8020R

Awatar użytkownika
gringozam
-
-
Kenwood KDC-8020R

Postautor: gringozam » 1 mar 2007, o 17:34

Witam,

mam problem z tym radyjkiem a raczej z laserem. Radio czyta oryginalne CD bez zadnych problemów, lecz z nagrywanymi ma już problem. Przeczyściłem laser wacikiem nasączonym spirytusem i spróbowałem włączyć nagrywaną płytę i śmigało aż miło (troszkę dłużej ją wczytywało, ale odtwarzało bez problemu). Później włożyłem drugą płytkę nagrywaną i też działało, trzecią -działało, czwartą i już przestało.... wczytuje CD a po pewnym czasie wyrzuca płytkę. Włożyłem tą nagrywaną która wcześniej działała i też już nie chciało jej czytać, poźniej drugą i z nią podobnie. A oryginalne nadal odczytuje bez problemu.

Co mi w takim przypadku poradzicie jako eksperci ? :)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

re

Postautor: PICIA » 1 mar 2007, o 19:05

nagraj sobie płytę-uzyj najmniejszej prędkosci nagrywania-i sprawdź co wtedy

Awatar użytkownika
gringozam
-
-

Postautor: gringozam » 4 mar 2007, o 21:17

nagraj sobie płytę-uzyj najmniejszej prędkosci nagrywania-i sprawdź co wtedy
Tak też zrobiłem. Nagrałem chyba x8 a w ustawieniu prędkości odczytu płyty mam wybrać najmniejszą czy max ?

Edit: Nagrałem płytkę z prędkością 4x i ustawiłem prędkość odczytu na 4x i płytki nie chce odczytać.

Edit nr 2
Zauważyłem, ze sprzęt elegancko radzi sobie z CD-R jak jest zimny ;) tzn. jak rano jadę do szkoły autem to gra bez zarzutów przez całą drogę a mam jakieś 20 km. Jak wychodzę ze szkoły i włącze to też gra wporządku. A jak pogra dłuższy czas to później już nie chce czytać płyt. :/ Pomocy! Temat został bez większego odzewu a ja potrzebuje waszej rady.

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”