Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięRadmor 5100
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
-
- -
Cześć. mam taki problem. jak podłącze do sieci owego radmora to wszystko jest niby ok ale po podaniu sygnału na wejście i podłączeniu głośników słychać gzwięk ale bardzo cicho i z wielkimi zakłuceniami. Co może być powodem??
Re: Radmor 5100
Może to wina przedwzmacniacza..Cześć. mam taki problem. jak podłącze do sieci owego radmora to wszystko jest niby ok ale po podaniu sygnału na wejście i podłączeniu głośników słychać gzwięk ale bardzo cicho i z wielkimi zakłuceniami. Co może być powodem??
Nic nie posprawdzałeś, nie pomierzyłeś (a to podstawa..) to nie można nic konkretnego powiedzieć w temacie.
Czy problem występuje w obu kanałach?
re
czy ty czasem niemasz walnietych końcówek??-zmierz czy na gniazdach nie występuje napiecie stałe???
ps
a jak właczysz radio jest to samo???
ps
a jak właczysz radio jest to samo???
-
- -
Z elektroniki wiem tylko tyle co mnie w technikum nauczą więc narazie w pierwszej klasie niewiele. Liczyłem na jakieś wskazówki co i gdzie pomierzyć.Nic nie posprawdzałeś, nie pomierzyłeś (a to podstawa..)
Jest nie przestrojone i nic nie łapie więc ciężko powiedzieć.a jak właczysz radio jest to samo???
TakCzy problem występuje w obu kanałach?
re
generalnie jesli masz miernik to przemierzyć napięcia na zasilaniu-byc może niemasz jednego z zasilań albo plus albo minus
masz miernik???masz schemat???
masz miernik???masz schemat???
-
- -