Witam
Mam problem z zakłóceniami emitowanymi przez zasilacz laptopa w samochodzie osobowym. Bardzo duże zakłócenia pojawiają się w zwykłym radiu FM ( potrafi wyciąć całkowicie sygnał stacji, jeżeli jest niski), radiu CB oraz dodatkowych głośnikach audio. Ekranowałem zasiłacz folią aluminiową, ale nie przynosi to żadnych rezultatów.
Czy istnieją jakieś sprawdzone sposoby pozbycia się tych zakłóceń. Może istnieją odpowiednie zasilacze nie emitujące zakłóceń ( interesuje mnie napięcie zasilania laptopa w granicach 19V)
Za wszelkie informacje będę wdzięczny.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJak ekranować zasilacz samochodowy do laptopa
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
- dragon_2004
- -
taki rdzeń jak na brazku przewlec przez niego ze 2 lub 3 razy cały kabelek od strony 12V, tak jak mówił kolega powyżej
a co do folii to można wykleić nią wnętrze plastikowej obudowy, tylko że unikać szpar i przerw, polączyć kawałki folii ze sobą i umasić
można taki rdzeń znaleźć chyba też w drukarkach, upsach, może faxach
Pzdr
a co do folii to można wykleić nią wnętrze plastikowej obudowy, tylko że unikać szpar i przerw, polączyć kawałki folii ze sobą i umasić
można taki rdzeń znaleźć chyba też w drukarkach, upsach, może faxach
Pzdr
- Załączniki
-
- rp.jpg (9.83KiB)Przejrzano 2089 razy