Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięTV Grundig Lenaro 55 Flat - wyłączanie się
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
TV Grunding Lenaro 55 Flat - wyłącza się w trakcie pracy przechodząc w stan czuwania - dioda czuwania miga a nie świeci ciągłym światłem, TV nie daje się ponownie włączyć pilotem. Jedyną możliwością jest wyłącznie przyciskiem sieciowym i ponowne załączenie. Co może być powodem takiego zachowania - czy jest to wada TV wymagająca interwencji fachowca czy mogą być jakieś inne przyczyny.
No jeśli nie masz pojęcia o TV to zanieś do serwisu.
A jak coś to w Grundigach miałem kilka razy podobny przypadek...
Zaczynam od zimnych lutów w zasilaczu i wymiany elektrolitów po stronie pierwotnej i oczywiście pomiarów napięć wychodzących z zasilacza (czy nie są czasem zawyżone)
Szukaj spuchniętych ele po stronie wtórnej.
A tak szczerze.. to mogę Ci pisać żebyś wymienił połowę TV i okaże się, że jednak nie trafiłem, bo niestety z Twojego opisu problemu mogę tylko wróżyć ;)
Zrób coś... pomierz, sprawdź luty itp. (takie podstawy na początek)
A jak coś to w Grundigach miałem kilka razy podobny przypadek...
Zaczynam od zimnych lutów w zasilaczu i wymiany elektrolitów po stronie pierwotnej i oczywiście pomiarów napięć wychodzących z zasilacza (czy nie są czasem zawyżone)
Szukaj spuchniętych ele po stronie wtórnej.
A tak szczerze.. to mogę Ci pisać żebyś wymienił połowę TV i okaże się, że jednak nie trafiłem, bo niestety z Twojego opisu problemu mogę tylko wróżyć ;)
Zrób coś... pomierz, sprawdź luty itp. (takie podstawy na początek)