Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

monitor Nec MultiSync FE950 pomocy

marcinosso
-
-
monitor Nec MultiSync FE950 pomocy

Postautor: marcinosso » 19 lis 2006, o 17:31

Witam mam Monitor nec i po podłączeniu dioda ze stanu czuwania przechodzi na kolor zielony i na tym koniec. Obraz pozostaje czarny (nie wyświetla nawet menu). Pomóżcie. Jest szansa na naprawienie go czy to coś poważnego? :(

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: monitor Nec MultiSync FE950 pomocy

Postautor: end » 19 lis 2006, o 20:44

Witam mam Monitor nec i po podłączeniu dioda ze stanu czuwania przechodzi na kolor zielony i na tym koniec. Obraz pozostaje czarny (nie wyświetla nawet menu). Pomóżcie. Jest szansa na naprawienie go czy to coś poważnego? :(
Nie chcę byc niemiły, ale jeśli nie masz pojęcia o elektronice to gdzie chcesz ręce pchać? Złapiesz nie tam gdzie trzeba i tragedia będzie...

Sprawdziłes cokolwiek? Jakieś pomiary...
Żarzenie kinola jest?
Zimne luty na Pk?
HV rusza?

Można wróżyć..

Jak mamy Ci pomóc jesli Ty nic nie sprawdziłeś?

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

Re: monitor Nec MultiSync FE950 pomocy

Postautor: PICIA » 20 lis 2006, o 06:52

szansa zawsze jest...
niemniej wartałoby zrobic jakies pomiary...napięć
poszukam schematu

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”