Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMONITOR SONY CTX PROBLEM Z WŁACZENIEM
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Witam posiadam monitor CTX SONY ktory ma juz swoje lata do tej pory pracowal bez zarzutu lecz niedawno wylaczyl sie i ze tak powiem zdechl, po wcisnieci wlacznika kontrolka tylko mruga na pomaranczowo szybkim rownym tempem wraz z tym slcyhac jakis pstrykanie w srodku, nie ma mozliwosc wlaczenia go moze ktos wie co moglo nawalic ? i czy wogole warto naprawiac taka usterke, wiem ze podalem malo danych ale to tyle co moge napisac nie znam sie na tym wiec w srodku nie grzebalem, prosze o pomoc jesli ktos wie co moglo sie zepsuc, z gory dzieki.
Re: MONITOR SONY CTX PROBLEM Z WŁACZENIEM
Pewnie przetwornica próbkuje, wstaw żarówkę 60W między E a C tranzystora kluczującego i zobacz czy świeci "spokojnym" światłem czy normalnie.Witam posiadam monitor CTX SONY ktory ma juz swoje lata do tej pory pracowal bez zarzutu lecz niedawno wylaczyl sie i ze tak powiem zdechl, po wcisnieci wlacznika kontrolka tylko mruga na pomaranczowo szybkim rownym tempem wraz z tym slcyhac jakis pstrykanie w srodku, nie ma mozliwosc wlaczenia go moze ktos wie co moglo nawalic ? i czy wogole warto naprawiac taka usterke, wiem ze podalem malo danych ale to tyle co moge napisac nie znam sie na tym wiec w srodku nie grzebalem, prosze o pomoc jesli ktos wie co moglo sie zepsuc, z gory dzieki.
Zmierz też jakie napięcie jest na niej.
Podaj model, to poszukamy schematu, będzie nam łatwiej coś zrobić.