Witam! Jestem nowy na forum wiec na początku chcialem sie przywitac! Jestem Mateusz z Zamościa!
Przejdźmy do sedna sprawy:
ostatnio kupilem na allegro wieże Sony MHC 650 (uszkodzoną), opisze uszkodzenia i pomozcie mi jesli cos mi się uda samemu naprawic to powiedzcie jak?
1. Nie czyta mi płyt. Nawet nie rusza płytek:(
2. Kieszenie kaset sie nie otwieraja, nie mozna wcisnac przycisku "Eject", rozkrecałem i widze, ze nie otwiera sie, bo blokuje jakias biala czesc ktora powinna sie obnizac przy przyciskaniu eject. Tak jest w 2 kieszeniach
3. Co jest dla mnie najważniejsze!!! podlaczylem wieze do kompa i chcialem sluchac muzyki, ale gra mi tylko jeden glosnik a drugi baaardzo cicho! Probowalem innym kablem i to samo! Probowalem podlaczyc kable w odwrotnej kolejnosci i wtedy gra drugi glosnik a pierwszy gra cicho:( Kupilem ja ze wzgledu na podlaczenie do kompa, ale widze, ze nie bardzo bedzie z niej pozytek:(
Jedyne co jest sprawne to radio (gra na 2 głośniki)! POMOCY!
Ratujcie-plisss
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z Sony MHC 650! Pomocy
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Re: Problem z Sony MHC 650! Pomocy
1.Prawdopodobnie wypalony laser lub mocno zakurzony... ale tak na "ślepo" cięzko stwierdzić.Witam! Jestem nowy na forum wiec na początku chcialem sie przywitac! Jestem Mateusz z Zamościa!
Przejdźmy do sedna sprawy:
ostatnio kupilem na allegro wieże Sony MHC 650 (uszkodzoną), opisze uszkodzenia i pomozcie mi jesli cos mi się uda samemu naprawic to powiedzcie jak?
1. Nie czyta mi płyt. Nawet nie rusza płytek:(
2. Kieszenie kaset sie nie otwieraja, nie mozna wcisnac przycisku "Eject", rozkrecałem i widze, ze nie otwiera sie, bo blokuje jakias biala czesc ktora powinna sie obnizac przy przyciskaniu eject. Tak jest w 2 kieszeniach
3. Co jest dla mnie najważniejsze!!! podlaczylem wieze do kompa i chcialem sluchac muzyki, ale gra mi tylko jeden glosnik a drugi baaardzo cicho! Probowalem innym kablem i to samo! Probowalem podlaczyc kable w odwrotnej kolejnosci i wtedy gra drugi glosnik a pierwszy gra cicho:( Kupilem ja ze wzgledu na podlaczenie do kompa, ale widze, ze nie bardzo bedzie z niej pozytek:(
Jedyne co jest sprawne to radio (gra na 2 głośniki)! POMOCY!
Ratujcie-plisss
2.Nie wiem jaki mechanizm siedzi w tej wieży ale jeśli to typowy "jamnik" w środku, to poszukaj sobie gdzieś na giełdzie elektronicznej (są za grosze).
3.Z tego co mogę zrozumieć, to masz problem z kablem albo karta muzyczna w PC, bo jeśli podłączasz jakoś innaczej i drugi kanał gra, to końcówki mocy są sprawne.
4.Słabo opisałeś problem...(pod kątem elektronicznym)