Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Problem z Sony MHC 650! Pomocy

Awatar użytkownika
gringozam
-
-
Problem z Sony MHC 650! Pomocy

Postautor: gringozam » 21 lut 2006, o 20:19

Witam! Jestem nowy na forum wiec na początku chcialem sie przywitac! Jestem Mateusz z Zamościa!

Przejdźmy do sedna sprawy:
ostatnio kupilem na allegro wieże Sony MHC 650 (uszkodzoną), opisze uszkodzenia i pomozcie mi jesli cos mi się uda samemu naprawic to powiedzcie jak?
1. Nie czyta mi płyt. Nawet nie rusza płytek:(
2. Kieszenie kaset sie nie otwieraja, nie mozna wcisnac przycisku "Eject", rozkrecałem i widze, ze nie otwiera sie, bo blokuje jakias biala czesc ktora powinna sie obnizac przy przyciskaniu eject. Tak jest w 2 kieszeniach
3. Co jest dla mnie najważniejsze!!! podlaczylem wieze do kompa i chcialem sluchac muzyki, ale gra mi tylko jeden glosnik a drugi baaardzo cicho! Probowalem innym kablem i to samo! Probowalem podlaczyc kable w odwrotnej kolejnosci i wtedy gra drugi glosnik a pierwszy gra cicho:( Kupilem ja ze wzgledu na podlaczenie do kompa, ale widze, ze nie bardzo bedzie z niej pozytek:(
Jedyne co jest sprawne to radio (gra na 2 głośniki)! POMOCY!
Ratujcie-plisss

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: Problem z Sony MHC 650! Pomocy

Postautor: end » 24 lut 2006, o 13:01

Witam! Jestem nowy na forum wiec na początku chcialem sie przywitac! Jestem Mateusz z Zamościa!

Przejdźmy do sedna sprawy:
ostatnio kupilem na allegro wieże Sony MHC 650 (uszkodzoną), opisze uszkodzenia i pomozcie mi jesli cos mi się uda samemu naprawic to powiedzcie jak?
1. Nie czyta mi płyt. Nawet nie rusza płytek:(
2. Kieszenie kaset sie nie otwieraja, nie mozna wcisnac przycisku "Eject", rozkrecałem i widze, ze nie otwiera sie, bo blokuje jakias biala czesc ktora powinna sie obnizac przy przyciskaniu eject. Tak jest w 2 kieszeniach
3. Co jest dla mnie najważniejsze!!! podlaczylem wieze do kompa i chcialem sluchac muzyki, ale gra mi tylko jeden glosnik a drugi baaardzo cicho! Probowalem innym kablem i to samo! Probowalem podlaczyc kable w odwrotnej kolejnosci i wtedy gra drugi glosnik a pierwszy gra cicho:( Kupilem ja ze wzgledu na podlaczenie do kompa, ale widze, ze nie bardzo bedzie z niej pozytek:(
Jedyne co jest sprawne to radio (gra na 2 głośniki)! POMOCY!
Ratujcie-plisss
1.Prawdopodobnie wypalony laser lub mocno zakurzony... ale tak na "ślepo" cięzko stwierdzić.
2.Nie wiem jaki mechanizm siedzi w tej wieży ale jeśli to typowy "jamnik" w środku, to poszukaj sobie gdzieś na giełdzie elektronicznej (są za grosze).
3.Z tego co mogę zrozumieć, to masz problem z kablem albo karta muzyczna w PC, bo jeśli podłączasz jakoś innaczej i drugi kanał gra, to końcówki mocy są sprawne.
4.Słabo opisałeś problem...(pod kątem elektronicznym)

Awatar użytkownika
gringozam
-
-

Postautor: gringozam » 24 lut 2006, o 15:45

Z kompa juz mi gra stereo! Laser jest na mase zakurzony, musze przeczyścic i wtedy sie okaze! Kasetka juz odchodzi do lamusa wiec chyba nie bede juz naprawial! DZIEKI ZA POMOC! Juz myslalem, ze mi nikt nie odpisze,az nagle mily suprajs :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 24 lut 2006, o 20:29

A co było przyczyną, że nie dzialał ten jeden kanał ? (trafiłem?)

Awatar użytkownika
gringozam
-
-

Postautor: gringozam » 24 lut 2006, o 21:22

Sam nie wiem co się stało! Odkurzyłem sprzęt bo byl niezle zakurzony (taki dostałem z allegro)...odpalilem nutki z kompa i działał juz na 2 kanały :) Oby tak tez było z laserem :) hehe
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź!

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”