Witam!
Jakie znacie sposoby wylutowywania elementow w obudowach typu PDIP z płytki dwustronnej z metalizacja otworów??? Oczywiście tak żeby ten element był jeszcze do użytku.
Zaznaczam że odsysacz w tym przypadku był poprostu do bani mimo to że to taki z wyższej półki (za 80 zł.)
Prosze was o pomoc bo już sie zaczynam załamywać.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWylutowywanie z płytki dwustronnej!!!
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
re
uzywałem kiedyś stacji Veller z pompką odsysającą-automat pięknie się rozlutowywało płytę...taka miałem w pracy..zwykły odsysacz to mordega nawet ten za 80 zł
Witam!
Mam ELWIKA.
Tyle że jak narazie mam dostęp tylko do opalarki z regulacja temperatury do 600 stopni celcjusza.
Będe musiał spróbować, może i tym się uda a z czasem i przystawki trzeba bedzie kupić.
[ Dodano: 28-11-2005, 18:44 ]
Witam!
Niestety nic nie wyszło z podgrzewania punktów lutowniczych opalarką. Zanim cyna się rozpusci to powierzchnia płytki idzie z dymem. Ale popróbuje jeszcze jakichś kombinacji alpejskich.
Mam ELWIKA.
Tyle że jak narazie mam dostęp tylko do opalarki z regulacja temperatury do 600 stopni celcjusza.
Będe musiał spróbować, może i tym się uda a z czasem i przystawki trzeba bedzie kupić.
[ Dodano: 28-11-2005, 18:44 ]
Witam!
Niestety nic nie wyszło z podgrzewania punktów lutowniczych opalarką. Zanim cyna się rozpusci to powierzchnia płytki idzie z dymem. Ale popróbuje jeszcze jakichś kombinacji alpejskich.