Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięco jest w tym radiu
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Witam mam zabytkowe radio Unitra R-510 Taraban 3. Mam z nim problem bo jeżeli właczy sie je do sieci i pogra z 2 godzinki samo się wycisza i nic nie gra i po jaimś czasie samo się włącza i dalej gra, lub jak je odłacze od sieci na jakieś 5min. i jeszcze jedno jest w nim coś dziwnego, kiedy jest normalnie włączone to jakoś treszczy i wogule ma brzydki dzwięk ale kiedy je wyłaczam z sieci to przez 1s-2s gra idealnie zero szumów trzasków(czysta muzyka).Prosze pomózcie mi, co jest w tym radiu
Zawsze wylutować...chyba, że czegoś nie rozumiesz.ale kondensator trzeba wylutowywać czy mozna sprawdzać dotykając do wlutowanych nużek tego kondensatora?
Bo np. wyobraź sobie, że masz dwa kondensatory równolegle połączone no i skąd będziesz wiedział który jest uwalony.
To samo dotyczy tranzystorów rezystorów itp.
To wszystko w jakiś sposób łączy się ze sobą.