Cze.
Zanieś lepiej do serwisu GSM sam tego nie naprawisz...
Chyba , że masz Hot Air to wtedy luz, polutujesz (wygrzejesz) całego fona

Niestety Hot nie jest tani jakby co...

Nic nie kombinuj lutownicami bo jeszcze coś uszkodzisz

Tylko Hot (jak na mój gust)
Ok
Ceny Hota są już od 100zł. Servis to paranoja bo chcą min 200zł.
Dowiadywałem się u zegarmistrza (tego od elektroników) zrobi to za 20zł. Biorąc po uwagę to jak często (będąc laikiem) bedę wykonywał takie skomplikowane - precyzyjne operacje powinienem wybrać opcję 3 i zrezygnować z własnej interwencji. Chyba można zawierzyć gościowi, który naprawia np. zegarki Casio. Ma do tego sprzęt.
Choć kabelki zawsze mnie fascynowały i mam nadzieję dzięki Szanownym kolegom i stronie www dokształcić się nieco (poprzypominac sobie to i owo). Człowiek tej wiedzy nie potrzebuje na codzień, dlatego nie jest omnibusem. Ale z drugiej strony nie można być dobrym we wszystkim bo się jest wtedy dobrym w niczym. Temat jest do przemyślenia

Mnie zmusza do robienia wszystkiego samemu sytuacja (brak kasy, ale teraz to dopada większość ludzi). No i mam po starym syndrom dłubka - złotej rączki. Z drugiej strony człowiek nie jest tak tępy żeby czegoś samemu nie zrobić. Potrafiłem naprawić alarm w aucie (elektryk sciemniał, że to stary model, nie ma schematu i najlepiej nowy za 2000zł założyć). Cały mój koszt to 50gr, nie licząc prądu i cyny (to były diody zenera).
Dzięki za info