Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięTV THOMSON 70 DE 32TX POMOCY
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
MAM PROBLEM, NA EKRANIE ZAMIAST RÓWNOMIERNIE ROZŁOŻONYCH KOLORÓW JEST TĘCZA W POSTACI KOŁA.POMOCY, NIE WIEM JAK SIĘ DO TEGO ZABRAĆ,MOŻE KTOŚ MÓGŁBY MI POMÓC,MOŻE JAKIS SCHEMAT??TELEWIZOR TO THOMSON 70 DE 32TX.RODZAJ I MARKA TELEWIZORA PEWNIE NIE MA ZNACZENIA ALE GDZIE MAM ZACZĄĆ??POMOCY!!
Wiesz raczej nie, bo stalo sie to nagle, a po tym wszystkim w środku było około pięciu cm kurzu,chyba że kineskop mógł namagnesować się od jakoiegoś przepięcia-możliwe??Czy to nie kineskop się namagnesował?
Obraz jest normalnie? tylko kolory tęczy po środku?
P.S. takie tematy proszę zakładać w odpowiednim dziale...czyli "Serwis urządzeń elektronicznych".
Pozdr!
Dzieki bardzo to był rzeczywiscie zimny lut na pozystorzeSłuszna uwaga, zobacz czy któraś czasem nie jest upalona.
Ostatnio miałem takie coś w TV
Jeszcze raz na jakieś 5 min jest "skok" obrazu, myślę że któryś kondensator w okolicy trafa pada sobie powoli.Czy też widzicie jaką inną przyczynę??
Z góry dzięki za pomoc