Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Problem z kolorem magnetowid Panasonic

irco
-
-
Problem z kolorem magnetowid Panasonic

Postautor: irco » 14 paź 2004, o 17:34

mam podlaczony komputer do telewizora po przez eurozl. i chcialem nagrac sobie film na kasete i podpiolem te eurozla. do magnetowidu PANASONIC NV-FJ618 i stalo sie :? wszystkie kasety otwarza w czarno bialym kolorze :no: a jak nagram kasete w nim i dam do innego magnetowidu to bedzie kolor a u niego wszystko jest czarno biale no i nie mam obrazu z komputera jak podlacze przez niego :549: co sie moglo stac pomocy :uhoh: :? :cry:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 14 paź 2004, o 20:17

Cięzko stwierdzic na odległość...
Ale wszystko wskazuje na zła konfiguracje kabla lub zle ustawienie magnetowidu.
Pozdrawiam
P.S. w takich przypadkach ciężko pomóc na odległość :(

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 14 paź 2004, o 21:13

Sprawdź kabel. Przedzwoń każdą żyłę. Ja raz miałem lekko wciśniety jeden pin w eurozłączu i miałem brak zieleni. A system na magnetowidzie masz ustatiany ręcznie czy automat (PAL/SECAM/NTSC). Może trzeba ustawić recznie na PAL?

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 15 paź 2004, o 08:55

Mi też się wydaje że to źle ustawiony system.
Sprawdź.

gavi
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: gavi » 19 paź 2004, o 08:38

Witam
1.Czy mógłbyś JASNO opisać w jaki sposób są (były) połączone ze sobą razem telewizor, magnetowid i komputer? Chodzi o to co do czego i jakimi kablami.
2. Czy po odłaczeniu komputera (połączony jest eurozłaczem tylko telewizor z magnetowidem ) wszystko powraca do normy i kolor się pojawia, czy też cały czas brak koloru?
Pzdr.
W

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”