Tak troszkę się śmietnik miernikowy zrobił i mam dylemat, bo z jednej strony wypadało by to posprzątać, a z drugiej korci mnie by zapytać, czy podłączałeś ten swój pod PC (bo ma rs232).
Ps. Mój PC5000 kosztował mnie 1 zł
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWzmacniacz JL 450/4 kanal 1 i 2 nie dzialaja.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Re: Wzmacniacz JL 450/4 kanal 1 i 2 nie dzialaja.
Oczywiście że tak. (sam byłem ciekaw)
Mam z płytkę z programem.
Co prawda było to dawno, i wszystkich funkcji programu nie testowałem, aczkolwiek mogę powiedzieć, że da się ustawiać alarmy, oraz na bieżąco rejestrować pomiar który jest przedstawiony w postaci wykresu w czasie.
Mam z płytkę z programem.
Co prawda było to dawno, i wszystkich funkcji programu nie testowałem, aczkolwiek mogę powiedzieć, że da się ustawiać alarmy, oraz na bieżąco rejestrować pomiar który jest przedstawiony w postaci wykresu w czasie.
-
- -
Witam wszystkich! Jestem przeszczesliwy bo dzieki waszej pomocy przypomnialem sobie wiele z tego czym kiedys troszeczke sie zajmowalem. Za sprawa udzielonych przez was wskazowek bylem w stanie zbadac, naprawic i bezpiecznie uruchomic wzmacniacz.
Serdecznie dziekuje wam za czas ktory poswieciliscie na pisanie ze mna onosnie mojego problemu.
Jesli kiedy kolwiek bede mogl sie wam jakos odwdzieczyc (informacje na temat uk/moja zona pracuje tu w urzedzie chrabstwa/wojewodztwa, lub w temaci mechaniki samochodowej/jestem mechnikiem) prosze piszcie, a postaram sie pomuc jak tylko bede mogl.
Podsumowyjac:
-spaleniu ulegly tranzystory i rezystory w przetwornicy
-odpalenie na zarowce bylo jak najbardziej ok, natomiast do podania wiekszego sygnaly juz musialem dac rezystor bo zarowka odbierala za duzo mocy i wzmacniacz przygasal
-bezpiecznik F4A 250V dal sobie rade na niskim sygnale przez 30 minut jak wygrzewalem uklad
-po spaleniu w/w bezpiecznika dalem 10A samochodowy i na nim na duzej glosnosci pracowalo kolejne 40 minut
Pozdrawiam
Sebastian
Serdecznie dziekuje wam za czas ktory poswieciliscie na pisanie ze mna onosnie mojego problemu.
Jesli kiedy kolwiek bede mogl sie wam jakos odwdzieczyc (informacje na temat uk/moja zona pracuje tu w urzedzie chrabstwa/wojewodztwa, lub w temaci mechaniki samochodowej/jestem mechnikiem) prosze piszcie, a postaram sie pomuc jak tylko bede mogl.
Podsumowyjac:
-spaleniu ulegly tranzystory i rezystory w przetwornicy
-odpalenie na zarowce bylo jak najbardziej ok, natomiast do podania wiekszego sygnaly juz musialem dac rezystor bo zarowka odbierala za duzo mocy i wzmacniacz przygasal
-bezpiecznik F4A 250V dal sobie rade na niskim sygnale przez 30 minut jak wygrzewalem uklad
-po spaleniu w/w bezpiecznika dalem 10A samochodowy i na nim na duzej glosnosci pracowalo kolejne 40 minut
Pozdrawiam
Sebastian
Bardzo się cieszę, że mogłem mieć udział w twoim sukcesie. Tylko tak dalej! Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2 lut 2013, o 22:49 przez magikjl, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie po to stożono to forum... (dyskusja, jak również wzajemna pomoc w różnych aspektach tematycznych)