Witam wszystkich.
Kupiłem niedawno elektroniczną nianię (motorola mbp35). Jednostka bazowa nie łączy sie z kamerą, próbowałem wykonać synchronizację ale nic to nie dało. Urządzenie pracuje na częstotliwości 2.4-2.4835GHz. I teraz tak: czy jest jakis nie angazujacy specjalistycznego sprzętu sposób na określenie czy wadliwy jest odbiornik czy nadajnik? Na przyklad czy nadajnik nie wytwarza jakiś zaklóceń które można czymś wychwycic (radio) tak że wiem, ze działa? Wiem że to głupie pytanie ale nie znam się na technologii radiowej a urządzenie jest potrzebne mojej 2-miesiecznej córci:). Pod baterią (bazy i odbiornika również) są kilkupinowe pady testowe, jutro wrzuce jakies zdjęcia, może na nich sprawdzę co go boli? tylko jak? Jak ktoś ma pomysła to ja poproszę. Pozdrawiam

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięOdbiornik nie widzi nadajnika w elektronicznej niani
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
-
- -
Może zwróć się do sprzedawcy z problemem??
Być może przeprowadzasz synchronizację niepoprawnie (bo skoro jest takowa, to ustawianie kanałów chyba odpada). Może przenieś nianię w inne miejsce i sprawdź (może w Twoim otoczeniu jest więcej urządzeń działających na 2,4GHz i stąd problemy)... ale najprawdopodobniej jest coś uszkodzone, albo nie zasilane
Baterie włożone, zabezpieczenia usunięte? Sprzedawca powinien najlepiej wiedzieć.
Być może przeprowadzasz synchronizację niepoprawnie (bo skoro jest takowa, to ustawianie kanałów chyba odpada). Może przenieś nianię w inne miejsce i sprawdź (może w Twoim otoczeniu jest więcej urządzeń działających na 2,4GHz i stąd problemy)... ale najprawdopodobniej jest coś uszkodzone, albo nie zasilane

-
- -
Witam. Dziękuję za odpowiedź. Niestety sprzęt jest kupiony z drugiej ręki, nie ma więc mowy o naprawie gwarancyjnej. Sprzedawcy też niosiągalni. Napisałem maila do producenta ale jak dotąd nie mam odpowiedzi. Synchronizacja jest zbyt prosta, by zrobić coś źle-włącz i poczekaj, aż się połączą. Robię to z odbiornikiem z odległości pół metra od odbiornika. Baterii nie ma, bo urządzenia działają na zasilaczach (sprawne). Poczekam na odpowiedź z motoroli, może zaproponują coś sensownego, bo nie jestem w stanie zdiagnozować usterki.
Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie.
Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie.