Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

TV Luxor Fx74F1 (nokia)

romti
-
-
TV Luxor Fx74F1 (nokia)

Postautor: romti » 19 cze 2010, o 11:44

Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym dla własnego użytku naprawić tv jw, poszukuję już długo bez rezultatu wsadu eprom 24lc16b oraz informacji jaki model pilota będzie pracował z tym tv.
Na starym wsadzie po włączeniu tv wyświetla komunikat "ingen sending kontroller tilkoblinger"
i nie reaguje na na przyciski p+p-, po podpięciu dekodera dvb przechodzi to trybu av i jest obraz fonia ok, można podgłaszać choć nie widać wskaźnika osd.
Wgrywałem też wsad od fx74f2 (tylko taki znalazłem) po włączeniu widać już osd podgłaszania ale zmieniają się samoczynnie kanały.

Proszę o pomoc w znalezieniu wsadu i ustaleniu jaki pilot mam kupić,
gdybym miał pilot mógłbym według instrukcji serwisowej podstawić czystą pamięć, wejść w tryb serwisowy i następnie skonfigurować pozostałe ustawienia.

Awatar użytkownika
Statyk
-
-

Postautor: Statyk » 19 cze 2010, o 15:52

IRC81061
Obrazek

romti
-
-

Postautor: romti » 24 cze 2010, o 15:39

Naprawiłem starego maka 2000 i udało mi się znaleźć kod do tego tv.
Teraz mam problem z wejściem w tryb serwisowy, znalazłem info że to tego chassis (fx100) wchodzi się kombinacją menu, tv, i.
Reakcja tv w stanie pracy na przyciski:
Po naciśnięciu menu wyświetla menu: VCR rec, Par.lock, Demo, oraz niżej
TV-exit (wychodzę na pilocie przyciskiem OK)
Po naciśnięciu Tv (na pilocie ok) nic nie wyświetla, działa jak exit, ale nie mogę wyjść z txt nim ani żadnym innym przyciskiem.
Po naciśnięciu "i" wyświetla info z listą kanałów.
Nowy pilot będę miał prawdopodobnie w sobotę.
Jakieś sugestie? wina pilota ?

Pilot ct147 nie działa, choć sprzedawca stwierdził że to jest to samo co IRC81061, czekam na inny teraz.

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”