Witam, szukam pomocy . Informacji o układzie o oznaczeniu na obudowie 166K90. W obudowie SDM SOT23(5 nóżek), napewno jest to coś do zasilania. Ale co dokładnie jakie ma wyprowadzenia itd.Może jakis odpowiednik , nic nie moge znaleść ! POMOCY !!!
dodatkowe info: Układ pracuje w przedwzmacniaczu gitarowym prener sp II , w układzie z tzw. pływająca masą. prawdopodobnie to jakiś rodzaj układu DC/DC, jak mi się wydaje odwraca napięcie z ujemnego na dodatnie chyba, albo stabilizator, może ktoś ma schemat tego ustrojstwa albo tego układu. Znajomi dali mi to do naprawienia i mam problem. Może ktoś mi pomoże ? normalnie w internecie nic nie ma , u stronie producenta nic, nie odpowiadają na maile. Może ktoś zna ten przedwzmacnicz i wie co padło, brak zasilania na układach TL062 tyle stwierdziłem. I zasilanie biegnie własnie do tego układu 166K90 a na nim nie mazadnych napięć, nic zero. Ratunku !!!!!
POMOCY !!!!!!!!!
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięczy ktoś wie co to jest za układ 166K90
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Najprawdopodobniej jest to jakiś stabilizator firmy "Anachip". Może oni tego już nie produkują, bo ja też nic nie znalazłem ( słabo się starałem). Z innych danych wynika, że obudowa to TO263-5L, a napięcie to 9V. Przykładowy rysunek czegoś podobnego.
- Załączniki
-
- Clipboard.jpg (7.05KiB)Przejrzano 2525 razy