Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

AUTOALARM ???

Awatar użytkownika
ScauT
-
-
Kontaktowanie:
AUTOALARM ???

Postautor: ScauT » 2 sie 2003, o 18:23

Witam,

Mam pytanie do szanownych kolegow, posiadam autoalarm o nazwie "American Legend" (tak figuruje na fakturze - h.. wie co to).
Kiedys rozprogramowaly mi sie piloty i pewien koles naumiał je komunikacji przez 5-krotne przekrecenie kluczyka i smigały spoko.
Teraz mam podobną sytuację, ale przy metodzie w/w kolesia programuje sie tylko jeden pilot, natomiast drugim moge sobie pykac do woli ...

Czy moze orientuje sie ktos, jak nalezy zaprogramowac oba ??

pzd.

mir
-
-

Postautor: mir » 25 sie 2003, o 09:11

Po pierwsze sprawdz czy oba piloty działają (baterie ,szęstotliwość nadawania ) np. przez zaprogramowanie jednego a potem drugiego
często bywa że pilot się rozstroił Na płytce pilota jest trymerek krórym
delikatnie pokręć aż uda ci się go zaprogramować .

najpierw jednak pokombinuj z programowaniem np w czasie programowania naciśnij jeden a następnie drugi pilot

Jak to niezda egzaminu to podam kontakt na firme która sprzedawała
te alarmy
Sczecin AUTO MARKA 091 484 76 87

Awatar użytkownika
ScauT
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: ScauT » 25 sie 2003, o 11:21

dzieki, problem rozwiazany.
nalezalo programowac po kolei, lecz innymi przyciskami (tzn. 1 pilot gorny przycisk, 2 pilot dolny przycisk).
dziala OK

dzieki

rafal185
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: rafal185 » 16 sty 2010, o 18:31

witam wszystkich serdecznie. czy jest ktos na forum kto moglby mi pomoc poniewaz mam problem z alarmem a nie wiem jak sie do niego zabrac .prosze o odp. pozdrawiam Wsiadłem do samochodu i nie chcial odpalic i mryga pomaranczowa kontrolka rozrusznik normalnie kreci ale silnik nie zaskakuje i teraz jest taki numer. Pod maska jest przekaznik chyba od pompki paliwowej i wystarczy ze na wyłaczonym zaplonie do przekaznika na cewke podam minus zeby go tylko wzbudzic to doslownie tylko musniecie o minusowa kleme i odpala. ale podczas jazdy czasami jak wrzece na luz to potrafi zgasnąc. prosze o jakies porady z gory dziekuje i pozdrawiam

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”