Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

wejścia audio-video

Paweł G.
-
-
Kontaktowanie:
wejścia audio-video

Postautor: Paweł G. » 18 lip 2008, o 10:46

miałem zestaw DVD + 2 monitory, niestety monitory komuś się spodobały, więc je sobie wydłubał przez szybę, no i został sprzęt z takimi dziwnymi wejściami (wcześniej się nie zastanawiałem co to za wejścia), teraz podłączam monitorek przez wyjście opisane : AV OUT (DVD ONLY) a dźwięk przez wyjście słuchawkowe (przy przygłoszonym monitorze buczy)... a może istnieje schemat takich wyjść albo jakaś przejściówka ? sprzęt to MEDION MD80931... pozdrawiam i liczę na podpowiedź
Załączniki
DSC00357.JPG

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 21 lip 2008, o 09:39

Może buczy, bo masz źle masę podłączoną?

Znalazłem taki opis S-Video

Obrazek

Paweł G.
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Paweł G. » 21 lip 2008, o 19:05

czyli jak podłącze sobie pod "video;videoGDN" kabelki zakończone zwykłym czinczem, a pod "audio gorund; audio L/R" drugi, to na czinczach bedę miał obraz i dźwięk jednego kanału ??? zsilanie podam sobie osobno, bo wcześniej było zasilane widocznie z owych 12V;GDN...

marecki
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 25 lip 2008, o 07:49

Jeżeli nie masz odpowiedniej wprawy i doświadczenia to sugeruje daruj sobie przeróbki i wytłumacz komyś w sklepie co z czym chcesz połączyć. Kup oryginalne kable. Szkoda żeby przez drobną pomyłkę w lutowaniu sprzęt "poszedł" :611:

Paweł G.
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Paweł G. » 21 sie 2008, o 22:57

To nie jest chyba s-video... kupiłem monitorek z wejściem s-video i żadnym innym (czyli zasilanie z tego złącza) i nie da sie go tam wcisnąć - jest może o 1mm za "chude"...

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”