Witam wszystkich:)
mam pytanie w spawarce którą kupiłem 195 A przepalił mi sie mostek greca już dwa razy
Na tym mostku jest umieszczony radziator z czujnikiem temperatury który zadziała po nagrzaniu sie do 115C ,mostek jest 50A/600V
Co mógłbym zrobić zeby zmniejszyć awaryjność tej zpawarki???
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSpawarka invektorowa
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
dzięki za propozycje:) jedną znich już wykorzystałeł i nie pomogło chodzi mi o zwiększenie radiatota:) przy wstawieniu dodatkowego wentylatora jest problem bo poprostu nie ma na niego miejsca jeżeli jednak zmniejszyłbym o więcej niż połowe radiator w tedy mógłbym go założyć .
Możejeszcze jest jakiś inny sposób????
Możejeszcze jest jakiś inny sposób????
Nie wiem jaki typ radiatora zastosowałeś. proponuję radiator typu A4291 lub A301H i niech stanowi to jedną ścianę spawarki.
Możesz też zastosować dwa jednakowe mostki 50A zamocowane na radiatorze i je zrównoleglić .
Punkt styku mostków z radiatorem posmaruj koniecznie pastą
Możesz też zastosować dwa moduły np typu IRKD91 zamocowane na radiatorze ale to już zdecydowanie większy koszt.
Możesz też zastosować dwa jednakowe mostki 50A zamocowane na radiatorze i je zrównoleglić .
Punkt styku mostków z radiatorem posmaruj koniecznie pastą
Możesz też zastosować dwa moduły np typu IRKD91 zamocowane na radiatorze ale to już zdecydowanie większy koszt.
Koszta tu nie grają roli. jeden radiator to dobry pomysł ale ja po jednej stronie gdzie mam mostek mam 3 radiatory i nie moge ich zastąpić jednym gdyż na każdy jest umieszczony termostat. udało mi sie jesdnak po części wyeliminować tą awarie zastępują mostek 50 A na 35A pomogło to ale jeszcze jest z tym problem