Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGRUNDIG ST 63-700 Brak dźwięku
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Dobra tak więc:
Wyjście fonii OUT podłącz do nóżki 58 układu MSP3400 a IN fonii podłącz do IF głowicy tak jak pisałem. Poszukaj miernikiem na nóżkach głowicy napięcia do max 1V i tam podepnij.
Musi działać 100%
EDIT!
Napisz ile nóżek ma Twój MSP3400 i napisz jego dokładne zonaczenie.
[ Dodano: 07-09-2006, 12:16 ]
Pilocz te nózki, bo nie wiem ilu pinowy jest ten Twój MSP.
Na schemacie IC32000
Wyjście fonii OUT podłącz do nóżki 58 układu MSP3400 a IN fonii podłącz do IF głowicy tak jak pisałem. Poszukaj miernikiem na nóżkach głowicy napięcia do max 1V i tam podepnij.
Musi działać 100%
EDIT!
Napisz ile nóżek ma Twój MSP3400 i napisz jego dokładne zonaczenie.
[ Dodano: 07-09-2006, 12:16 ]
Pilocz te nózki, bo nie wiem ilu pinowy jest ten Twój MSP.
Na schemacie IC32000
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2006, o 12:16 przez end, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz zrobić foto tego układu, bo ponoć nie ma wersji 50 pin tylko 52 minimum.Tak. 50 nóżek.
Zonacz czy nóżka 47 (Ana_IN1+) jest połaczona z kondensatorem 1n na schemacie CC32304 jeśli tak jest, to tam podłącz OUT fonii.
I poszukaj na głowicy tego wyjścia w.cz (IF) jak pisałem i powinno już ruszyć
Witam. Muszę się pochwalić, że nareszcie się cieszę dzwiękiem z tego telewizorka. Co prawda mono ale ważne, że jest. Dziękuję wszystkim za pomoc. W szczegulności END za wyjątkowe zaangożowanie. Spędziłem przy tym cały poniedziałek. Ale było warto. Bez was czekał by mnie jedynie servis. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam.
[ Dodano: 12-09-2006, 06:47 ]
P.S. Pytam bo nie widzę tu takiej funkcji. Podarowywuje się tu jakieś punkty za pomoc?
P.S. Pytam bo nie widzę tu takiej funkcji. Podarowywuje się tu jakieś punkty za pomoc?
Witam.Witam. Muszę się pochwalić, że nareszcie się cieszę dzwiękiem z tego telewizorka. Co prawda mono ale ważne, że jest. Dziękuję wszystkim za pomoc. W szczegulności END za wyjątkowe zaangożowanie. Spędziłem przy tym cały poniedziałek. Ale było warto. Bez was czekał by mnie jedynie servis. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Najlepsza forma podziękowania będzie wtedy jak napiszesz co dokładnie zrobiłeś.
Może ktoś kiedyś będzie miał podobny problem jak Ty i znajdzie tutaj gotowe rozwiązanie