Czy napięcia zmierzone na tranzystorach były dokonane po rozłączeniu sygnałów RGB z płytką kineskopu ?. Wcześniej podawane były wartości 240V na kineskopie.
Zniszczenie równoczesne 3 wzmacniaczy wizji jest raczej niemożliwe
Sprawdź czy przy zmianie położenia suwaka potencjometru R697 zmienia się świecenie kineskopu przy połączonych sygnałach RGB z kineskopem i bez.
U mnie regulacja R697 wpływa w znacznym stopniu na świecenie kineskopu.
Skoro kineskop świeci prawidłowo to połącz 2 wyjścia wzmacniaczy wizyjnych z płytką kineskopu, obraz na ekranie powinien być zabarwiony kolorem.
Przy braku zielonego świeci na czerwono, niebieskiego - odcień zółty, czerwonego- kolor niebieski
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięW Heliosie TC 500 Pali bezpiecznik B652 500mA
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
-
- -
Problem juz został rozwiazany tv działa bez zarzutów wina tkwi w tym ze przewody od wzm wizji zostały zle popodłanczane a mianowicie do u.cz stat .Oczywiscie to niecmiało nic wspólnego z paleniem tranzystora i bezpieczników .Przez moja krotka pamiec pomyliłem bolce do kt0orych miało byc podpiet RGB i problem trewał tyl czasu.
Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc [/i]
Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc [/i]