Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Grundig T3000 kto ma tuner albo schemat?

trryt
-
-
Grundig T3000 kto ma tuner albo schemat?

Postautor: trryt » 12 sie 2006, o 19:40

Ostatnio dostałem tuner Grundig T3000, niestety nie działa. On jest analogowo-cyfrowy, czy raczej analogowy z wyświetlaczem. Kręcenie gałką nie zmienia częstotliwości, śrubkami od presetów też. Tuner całkowicie milczy (może mam złą przejściówkę z din na rca, ale jak się nie da zmienić częstotliwości to i tak na razie nie problem) Otworzyłem go i najprawdopodobniej nie ma jednego układu scalonego popdisanego na płytce JC152. Piszę najprawdopodobniej bo może to jakaś wersja bez tego układu, ale raczej wygląda na wylutowany. Jeżeli ktoś ma taki tuner to bardzo proszę żeby go otworzył i powiedział mi co to za układ, on jest tuż obok gałki strojenia. A może ktoś ma serwisówkę, albo schemat, bo w sieci to znalazłem ale za 15€ więc jak tuner mam za darmo to raczej się nie skuszę.
Osoba od której dostałem ten tuner oczywiście kupiła go na Allegro jak "nie grzebany".
Z góry dziękuję za pomoc.

[ Dodano: 21-08-2006, 08:27 ]
Już nie aktualne, szkoda że nikt nie odpowiedział, ale poradziłem sobie sam: na giełdzie elektronicznej spytałem gościa z serwisówkami czy ma, miał za 14zł, sobie przejrzałem, zobaczyłem co to za układ i nie kupiłem:) Potem tylko musiałem powtarzać TCA530 zanim jakiegoś długopisu nie pożyczyłem;) Teraz mam pytanie czy ktoś ma może taki układ??? Chętnie kupię.

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”