Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z TV Grundig 25" 63-560
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Mam następujący problem z telewizorem Grundig 25" 63-560, otóż gdy włącze telewizor jest głos ale nie ma obrazu(świeci tylko pionowy pasek) i u dołu wyświetla się napis SECAM, czasami pojawi się napis PAL i wszystko jest ok ale za chwilę znów SECAM i nie ma obrazu,na początku wystarczało włonczyć i wyłączyć ale teraz już nic nie daje. Proszę o pomoc(jeśli łaska).
Tak w trybie AV również,teraz dla odmiany kineskop wogule się nie włancza, i wyświetla się już tylko napis PAL, sprawdzałem wszystkie kabelki są ok nie są ani przepalone i nie pozrywane, ale ja się zabardzo nie znam więc nic nie grzebałem żeby bardziej nie popsuć.
[ Dodano: 06-08-2006, 19:07 ]
ten napis PAL wyświetla się koło numeru z programem pod kineskopem,
No teraz rozumiem.Tak w trybie AV również,teraz dla odmiany kineskop wogule się nie włancza, i wyświetla się już tylko napis PAL, sprawdzałem wszystkie kabelki są ok nie są ani przepalone i nie pozrywane, ale ja się zabardzo nie znam więc nic nie grzebałem żeby bardziej nie popsuć.
Czyli na koneskopie nie pojawia się nic...
sprawdź czy jest żarzenie (szyjka kineskopu)
P.S Masz może schemat? będzie nam łatwiej.
Czy jak postukasz w obudowę TV to coś się zmienia? może zimne luty są.
żarzenia nie ma , jeśli postuka się w telewizor nic się nie dzieje,schematu nie mam ,ani też instrukcji obsługi.
[ Dodano: 10-08-2006, 09:03 ]
zdaniem mojego brata jest przepalona szyjka kineskopu, styki smieniły kolor na niebieski, czuć swąd palonego plastyku, i widać że w szyjce jest przepalone złącze.
[ Dodano: 10-08-2006, 09:03 ]
zdaniem mojego brata jest przepalona szyjka kineskopu, styki smieniły kolor na niebieski, czuć swąd palonego plastyku, i widać że w szyjce jest przepalone złącze.
Ja też mam problem z telewizorem Grundig!!!!!!!! Cholera jasna!!! Kupiony 2 lata temu i zaczął sie psuc od 2 miesiecy byl strasznie niewyrazny obraz, rozmyty. Facet z serwisu powiedział że to jakas WADA poprostu, tak na mnie trafiło, wybrałam wadliwy egzemplaz i ze nic nie da sie naprawic chyba ze kineskop wymienic. Bardzo smieszne! No i wlasnie dzisaij totalnie sie zalamalam bo został mi tylko głos, obrazu nie ma.... nic, ciemność........Załamałam sie juz nigdy w życiu nie kupie nic marki GRUNDIG!!!!!!!!! wielkie goowno!!!!!!!