Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

MONITOR SONY CTX PROBLEM Z WŁACZENIEM

MAJOR
-
-
Kontaktowanie:
MONITOR SONY CTX PROBLEM Z WŁACZENIEM

Postautor: MAJOR » 26 kwie 2006, o 15:40

Witam posiadam monitor CTX SONY ktory ma juz swoje lata do tej pory pracowal bez zarzutu lecz niedawno wylaczyl sie i ze tak powiem zdechl, po wcisnieci wlacznika kontrolka tylko mruga na pomaranczowo szybkim rownym tempem wraz z tym slcyhac jakis pstrykanie w srodku, nie ma mozliwosc wlaczenia go moze ktos wie co moglo nawalic ? i czy wogole warto naprawiac taka usterke, wiem ze podalem malo danych ale to tyle co moge napisac nie znam sie na tym wiec w srodku nie grzebalem, prosze o pomoc jesli ktos wie co moglo sie zepsuc, z gory dzieki.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: MONITOR SONY CTX PROBLEM Z WŁACZENIEM

Postautor: end » 8 maja 2006, o 21:28

Witam posiadam monitor CTX SONY ktory ma juz swoje lata do tej pory pracowal bez zarzutu lecz niedawno wylaczyl sie i ze tak powiem zdechl, po wcisnieci wlacznika kontrolka tylko mruga na pomaranczowo szybkim rownym tempem wraz z tym slcyhac jakis pstrykanie w srodku, nie ma mozliwosc wlaczenia go moze ktos wie co moglo nawalic ? i czy wogole warto naprawiac taka usterke, wiem ze podalem malo danych ale to tyle co moge napisac nie znam sie na tym wiec w srodku nie grzebalem, prosze o pomoc jesli ktos wie co moglo sie zepsuc, z gory dzieki.
Pewnie przetwornica próbkuje, wstaw żarówkę 60W między E a C tranzystora kluczującego i zobacz czy świeci "spokojnym" światłem czy normalnie.
Zmierz też jakie napięcie jest na niej.

Podaj model, to poszukamy schematu, będzie nam łatwiej coś zrobić.

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”